Educació

Aprovat el nou decret d’inspecció educativa

El govern va aprovar ahir el decret de la inspecció d’educació, que substitueix el de l’any 2000 i és, per tant, anterior a la llei d’educació de Catalunya. Segons la portaveu del govern, Meritxell Budó, la nova regulació ha de permetre “una prestació del servei més ajustada que doni resposta als reptes i oportunitats sorgits de la transformació viscuda al llarg d’aquests 20 anys del sistema educatiu”. En el marc de l’autonomia dels centres educatius, el nou decret vol donar una especial importància a l’acompanyament, amb una relació més horitzontal entre inspeccions i direccions de centres. Els principals objectius són contribuir a la qualitat, l’equitat i la inclusió educatives; enfortir el lideratge educatiu de les direccions i l’exercici de l’autonomia dels centres, i promoure projectes de transformació educativa. Vol també afavorir el desenvolupament professional dels docents, protegir els drets dels alumnes i potenciar el treball coordinat en xarxa dels centres, els serveis educatius i socioeducatius i els de salut.

A més, el govern va aprovar una dotació de 18 milions d’euros a Educació per compensar les despeses per fer front a la pandèmia. La dotació permetrà cobrir la compra d’elements de protecció, les indemnitzacions pel confinament, els ajuts a extraescolars i les addendes als convenis per als plans educatius d’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia