Societat

Llibres que homenatgen i reivindiquen les dones

Publiquem un recull de llibres, repartit al llarg del diari, sobre dones i feminisme

En la tria hi ha assaig i literatura, des d’obres clàssiques fins a les últimes novetats

Coincidint amb el Dia de la Dona, El Punt Avui publica, al llarg de totes les planes del diari, un recull de llibres que homenatgen i reivindiquen les dones. En la tria, d’entre trenta i quaranta volums, segons l’edició del diari, hi ha des d’assaig fins a literatura i s’hi barregen des d’obres que podríem considerar clàssics de la creació en català com L’hora violeta, de Montserrat Roig, fins a novetats just acabades d’arribar a les llibreries com Dilluns ens estimarem, de l’escriptora vigatana Najat El Hachmi.

En el recull hi ha autores destacades del feminisme com Bel Olid, Silvia Federici, Mary Beard, Lisa Taddeo, Pauline Harmange, Jenny Brown o Chimamanda Ngozi Adichie.

També hi hem inclòs algunes de les obres destacades d’aquests últims dos anys, com Viure perillosament de Gemma Pasqual o Trencar el silenci, de Mireia Boya.

Entre les novetats destaquen Atreveix-te a fer les coses a la teva manera, de Iolanda Batallé, Salut! La vida amb elles, de Magda Gregori, 100 grans dones de la història, de Maria Àngels Cabré o Escrivim el futur amb lila, de l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

Pel que fa als clàssics en la tria s’hi han inclòs obres de Montserrat Roig, Víctor Català, Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda o Dolors Monserdà.

Les principals editorials del país tenen publicades obres d’aquesta temàtica i s’han inclòs en la tria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia