Societat

Suspès un acte del 8-M a Tarragona perquè els Mossos identifiquen una quinzena de persones per pintades a la seu de Vox

L’acte institucional reclama posar fi a les desigualtats i la bretxa salarial

La Plataforma 8-M del Camp de Tarragona ha suspès l’acte previst per a aquest dilluns amb motiu del Dia Internacional de les Dones. El col·lectiu havia de fer una ’performance’ a la plaça Corsini però l’han desconvocada després que els Mossos han identificat disset dels seus integrants.

Segons el cos policial, la raó és que investiguen l’origen d’unes pintades a la seu de Vox a Tarragona que s’haurien fet al matí. Abans de la ’performance’ que hi havia prevista, els activistes havien fet diverses accions reivindicatives en carrers propers i els agents investiguen si estan relacionades amb les pintades que han aparegut a la seu de Vox. El col·lectiu feminista Cau de Llunes de Tarragona ha fet un comunicat a través de Twitter en el qual ha apuntat que les identificacions s’han fet “de forma injustificada i sense cap legitimitat” i que tenien vincle amb els actes vandàlics a la seu del partit d’ultradreta. La formació, també en un tweet, ha apuntat que “un grup de ’feminazis’ eleven la seva ira i ataquen la seu de Vox a Tarragona”. Tot i haver suspès l’acte previst inicialment, els integrants del col·lectiu han acabat cremant fotos del rei Felip VI i han assegurat que no faran “ni un pas enrere contra el feixisme”.

Paral·lelament, a la plaça de la Font una trentena de joves convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han cridat consignes feministes.

A la una del migdia, una cinquantena de persones s’han aplegat davant l’ajuntament en l’acte institucional, que ha reclamat posar fi a les desigualtats i la bretxa salarial.

Finalment, a la una del migdia, una cinquantena de persones s’han reunit a les portes de l’ajuntament de la ciutat en el marc de l’acte institucional del 8-M convocat pel consistori. Representants de tots els grups municipals han llegit un fragment d’un manifest conjunt, en el qual s’han denunciat diferents formes de discriminació i desigualtat de les dones. “Manifestem que existeixen mancances i desigualtats durant tot l’any”, ha expressat Elisa Vedrina, del PP. Entre aquestes s’ha citat la bretxa salarial, una problemàtica que arran de la Covid-19 s’ha incrementat, tal com ha assenyalat Dídac Nadal, de JxTgn. En aquest sentit, la primera tinent d’alcalde, Carla Aguilar-Cunill, ha reivindicat que “feines tradicionalment feminitzades” han estat indispensables durant la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia