Societat

Clam al carrer contra la transfòbia

Col·lectius LGBTI es mobilitzen coincidint amb la diada per la visibilitat transgènere

Coincidint amb la diada internacional per a la visibilitat transgènere els col·lectius Crida LGBTI, Colors de Ponent, H2O, Voliaina, Tornem-hi, SinVergüenza i Torredembarra LGBTI van sortir al carrer a defensar els seus drets i denunciar l’augment d’agressions que pateix el col·lectiu. Ho van fer a diferents punts dels país en mobilitzacions convocades a Barcelona, Lleida, Reus, Sort, Badalona, Manresa, Vic, Girona, Hospitalet de Llobregat, Igualada, Olot, Sallent de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, totes amb el lema Defensem els drets trans.

La marxa, convocada arreu de l’Estat, va concentrar un centenar de persones a Barcelona en un recorregut que va sortir dels Jardinets de Gràcia. A Girona, mig centenar de manifestants ens concentraven a la plaça del Vi per reclamar “l’aprovació immediata” d’una llei estatal que garanteixi el principi d’igualtat i de no discriminació cap al col·lectiu.

Les organitzacions convocats han exigit que “el PSOE aixequi el vet” a la llei trans impulsada pel moviment i també reclamen a la Generalitat que apliqui la llei 11/2014 contra l’LGBTI-fòbia i la doti de recursos econòmics i d’un règim sancionador que permeti posar fi a l’increment de les agressions que pateixen. Entre les reivindicacions exigeixen “una renda bàsica universal i l’accés a l’habitatge digne i assequible” i que es faci efectiu a Catalunya el desplegament del servei de trànsit de gènere. “Volem una llei que no ens faci esperar dos anys per tal d’acceptar-nos”, va dir la portaveu, Àuria Soriano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia