Salut

L’Aragó decreta el tancament perimetral de Fraga i de la comarca de la Llitera

Les trobades en espais públics es limiten a 4 persones i s’avança a les 20 hores el tancament d’activitats no essencials

El govern de l’Aragó ha decretat el tancament perimetral de la comarca de la Llitera i dels municipis de Fraga i Cuarte de Huerva (Saragossa) arran de l’increment de casos de covid-19 dels darrers dies. En aquestes unitats territorials, s’aplica el nivell d’alerta sanitària 3 agreujat amb modulacions, que ja s’estava aplicant a la població de Tarassona (Saragossa). En aquest sentit, queden limitades les trobades en espais públics a un màxim de quatre persones, exceptuant si són convivents, el tancament de l’activitat no essencial s’avança a les 20 hores, i en l’hostaleria es rebaixa l’aforament a l’exterior al 75%, i a 30% a l’interior dels locals. Les mesures, que són vigents des d’aquesta mitjanit, es prolongaran fins al 9 de maig.

El Departament de Sanitat del govern aragonès va adoptar aquesta decisió arran de l’increment de casos notificats els últims dies i la ràpida velocitat de propagació de la covid-19. Mentre que la incidència mitjana da l’Aragó és de 139 casos per 100.000 habitants en els últims set dies, a Fraga aquesta xifra és de 286 (188 fa una setmana). Cuarte registra 267 casos per cada 100.000 habitants, respecte dels 178 de fa una setmana. Pel que fa a la comarca de la Llitera, la zona de salut de Tamarit presenta una incidència de 504 casos (388 fa una setmana) per 100.000 habitants i Binèfar, 396 (240 fa una setmana).

Cal recordar, a més, que l’Aragó manté el confinament perimetral i la limitació de la llibertat de circulació de les persones en horari nocturn, entre les onze de la nit i les sis del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia