Educació

Clam unitari a Sant Jaume per una educació pública i segura

Uns dos-cents mestres de l’ensenyament públic s’han manifestat aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume per reivindicar millores en el sector i més seguretat a les aules.

La convocatòria, de caràcter unitari, ha comptat amb la participació de tots els sindicats, Ustec-Ste, CCOO, Intersindical, Professors de secundària, UGT, CGT i USOC que han llegit un manifest amb les reivindicacions conjuntes que adrecen al departament.

Entre aquestes reivindicacions hi ha les de recuperar els horaris i condicions de feina d’abans de les retallades. També es reivindica una millora de la Formació professional i la retirada del decret de pantilles.

En relació amb la incidència de la pandèmia a les aules es demana que de cara al curs vinent hi hagi una reducció de ràtios amb 10 alumnes pels grups infantils i 15 alumnes a la resta de nivells.

Per fer front a la pandèmia també es demana increment de personal, provisió dels equips de protecció personal a tots els treballadors, permís retribuïts pels treballadors que hagin de fer-se càrrec de fills en quarantena, sistemes de ventilació mecànica a les aules i contractació de personal sanitari per vetllar per la correcta aplicació de les mesures sanitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia