Societat

L'Espluga de Francolí

Senyalitzen el tram del camí de Sant Jaume fins a Lleida

Ahir es va inaugurar el ramal del camí que va de Tarragona a Lleida pels monestirs cistercencs de Poblet, Santes Creus i Vallbona de les Monges

El ramal del camí de Sant Jaume que uneix Tarragona i Lleida ja està enllestit. Ahir es va inaugurar la senyalització del tram entre l'Espluga de Francolí i Vallbona de les Monges, que passa per Poblet i Santes Creus. Aquest és un dels al·licients del tram, el fet de recórrer els tres monestirs de la ruta del Cister. Amb aquesta senyalització, s'aconsegueix que “els catalans puguin fer el camí des de casa, i que no calgui anar a Roncesvalls” manifestava amb orgull l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va destacar el potencial turístic que té el camí de Sant Jaume, tant per a l'Espluga com per a la resta de municipis per on passa. “És una marca europea consolidada i ens hi hem adherit en l'Any Xacobeu” va dir Huguet, que va definir el turisme que pot atraure com un mercat del sector “que promou la desestacionalització” i atén qui busca caminar i meditar. Tot i que el camí de Sant Jaume té un origen religiós, actualment no és l'únic aspecte que motiva la gent a fer-lo. En aquest sentit, Huguet va explicar que “és un recorregut que faran tant creients com no creients que busquin meditació”. L'arquebisbe Pujol hi va estar d'acord i hi va afegir que “la gent necessita 10 o 15 dies per caminar i reflexionar”. A més del conseller i l'arquebisbe, també van assistir a la inauguració l'alcalde de l'Espluga de Francolí, David Rovira, i el director dels serveis territorials del Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, Àngel Xifré. Les autoritats i els pelegrins van fer el tram entre l'Espluga i el Monestir de Poblet, on els va rebre el pare abat, Josep Alegre. El tram sencer entre la catedral de Tarragona i Lleida, consta de 157 quilòmetres, senyalitzats amb 693 elements. El camí transcorre per set comarques, incloses el Tarragonès (el Catllar, Tarragona i Renau), l'Alt Camp (Aiguamúrcia, Bràfim, Cabra del Camp, Pla de Santa Maria, Vilabella i Vila-rodona) i la Conca de Barberà (Barberà de la Conca, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Senan i Vimbodí i Poblet). L'itinerari fins a Lleida s'ha dividit en cinc etapes, pensades per fer-ne una cada dia. L'acte d'ahir també es va aprofitar per signar el conveni de col·laboració que permetrà promocionar els recursos intangibles de l'Espluga com són les restes prehistòriques del municipi i les de finals del segle XIX i principis del XX.

LA XIFRA

693
són els elements
de senyalització que s'han instal·lat entre Tarragona i Lleida.

LA FRASE

És un recorregut que faran tant creients com no creients que busquin meditació
Josep Huguet
Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa

L'oficina de turisme se situarà al Banc d'Espanya

L'oficina de turisme de la Generalitat a Tarragona s'integrarà en el futur centre de recepció de visitants, a l'Espai TGN de l'edifici del Banc d'Espanya, on s'ha de situar el centre d'Interpretació de la Tàrraco Romana. Ahir al matí, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet va signar, juntament amb el tinent d'alcalde de Promoció, Estratègies de Ciutat i Projecció Exterior, Sergi de los Ríos, el protocol d'intencions per integrar l'oficina de turisme de la Generalitat. Això, afegit al futur centre de recepció de visitants, acabarà suposant la creació d'una gran oficina de turisme a l'edifici del Banc d'Espanya. De los Ríos es va mostrar satisfet del protocol, ja que creu que és un pas més en la gestió de la informació turística de la ciutat. El tinent d'alcalde preveu que sigui d'aquí un any i mig quan aquest Espai TGN es posi en funcionament. També s'ha signat un conveni entre Generalitat i Ajuntament per prioritzar els projectes turístics vinculats al patrimoni romà de la ciutat de Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia