Societat

Societat

Integració al Casal Cívic de Banyoles

Persones amb discapacitat intel·lectual de l’associació Junts i Endavant es preparen per treballar al bar i restaurant d’aquest equipament

El Casal Cívic de Banyoles tindrà en la plantilla del bar i restaurant, a mitjà termini, persones amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu que això els ajudi a integrar-se, tant laboralment com des del punt de vista social. La iniciativa és de l’associació Junts i Endavant, de persones amb discapacitat intel·lectual i els seus familiars. L’entitat és, des de principi d’any, la concessionària del servei de bar i restaurant del casal, que depèn de la Generalitat. De moment, hi ha professionals que ofereixen esmorzars i dinars. A l’exterior, on hi havia hagut unes pistes de petanca, hi estan condicionant una terrassa on podran posar taules.

Com que els futurs treballadors no tenen experiència en la feina que faran, es formaran en un dels cursos que organitza AD’Iniciatives Socials de Girona, i que al Pla de l’Estany són coneguts per la inserció de gent amb risc d’exclusió al restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri. Està previst que s’hi inscriguin entre 8 i 10 persones de Junts i Endavant, ha explicat el secretari de l’entitat, Arseni Sallent.

Aquest any, en farà deu de la creació de Junts i Endavant per part de famílies amb fills que tenien una discapacitat intel·lectual i trobaven a faltar ofertes en el camp del lleure i l’esport. Tot va començar amb un equip de futbol que van muntar al centre ocupacional El Puig, recorda Sallent. Ara, l’associació –amb uns 70 socis i unes 40 persones de 17 anys en amunt amb disminució intel·lectual– té diferents equips de futbol i un de pàdel i organitza colònies d’estiu i cursets de cuina i de música, entre altres activitats. Per finançar-ho compten amb els recursos propis aportats per les famílies i les subvencions que miren d’aconseguir de diferents administracions. “Sempre anem justos de diners”, diu Sallent, amb resignació, però esperançat que el projecte del Casal Cívic -per al qual hi han hagut de fer una inversió- els sigui rendible, tenint en compte, en qualsevol cas, que l’objectiu no és econòmic sinó social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona