Salut

La Xina accelera, i posa 100 milions de vacunes en nou dies

Al juny, tindrà immunitzat més del 40% de la població

També estén la vacunació dels residents a l’estranger

Tot i que alguns països occidentals han desaccelerat el ritme de vacunacions per les reticències d’alguns col·lectius a vacunar-se, la Xina va per feina i sense perdre ni un segon. La Comissió Nacional de Salut del gegant asiàtic va anunciar, aquesta setmana passada, que el país ja havia administrat més de 400 milions de dosis de vacunes amb l’objectiu de protegir els seus ciutadans contra la Covid-19. Són centenars de milers de dosis més que les que s’han posat a França, el Regne Unit i els Estats Units en conjunt.

La població total de la Xina és de 1.400 milions d’habitants i la xifra de vacunats encara no ha arribat al terç de la població, però la vacunació al país asiàtic s’està accelerant de manera vertiginosa, empesa per la preocupació pels petits brots locals que han aparegut els darrers dies a dues províncies. Són poques desenes de casos, gràcies a la insistent campanya de propaganda del govern perquè s’immunitzin, que inclou petits incentius per a la població vacunada. Si les autoritats sanitàries van trigar tres mesos a vacunar els primers 100 milions de persones, els segons 100 milions ho han fet en 26 dies, i els tercers en poc més de 17 dies. Aquesta setmana passada es va arribar als 400 milions, i els darrers 100 milions de dosis es van inocular en només nou dies. Es calcula que a principis d’aquesta setmana ja arribaran als 500 milions.

El programa xinès d’immunització contra la Covid-19 iniciat a principis del mes de gener va tenir una acollida freda per part dels ciutadans xinesos. El motiu és que els contagis locals eren pràcticament inexistents i la majoria de casos detectats eren importats de compatriotes que provenien de l’estranger o bé de forasters. Aleshores, les autoritats van iniciar una intensa campanya de propaganda nacional, tot requerint a la població de vacunar-se el més aviat possible. També s’oferien incentius dels governs locals com ara vals de descompte en comerços o en llocs turístics. La por del contagi a darrera hora en els petits brots locals està esperonant els xinesos a vacunar-se massivament. Així, els punts de vacunació de les províncies d’Anhui i Liaoning van experimentar una gran afluència de persones durant les darreres setmanes després de petits brots locals de la Covid-19 amb 17 i 25 casos, respectivament. Dilluns de la setmana passada, les autoritats van anunciar que només el dia anterior s’havien inoculat més d’1,1 milions de persones, gairebé tota la població de Girona i Lleida.

Pequín també vol vacunar els seus ciutadans a l’estranger i va iniciar al març una estratègia per inocular-los, en adonar-se que la majoria de casos detectats provenien de ciutadans xinesos amb residència a països veïns que tornaven al país. A tall d’exemple, i amb menys d’una tercera part de les vacunes lliurades per Pequín a la veïna Tailàndia, l’ambaixada de la Xina a Bangkok va iniciar un programa per inocular els 150.000 xinesos que hi resideixen de manera temporal o permanent. Programes similars tenen previst de fer la resta d’ambaixades aprofitant l’extensa campanya de diplomàcia de vacunes que va iniciar la Xina, especialment al sud-est asiàtic i Àfrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia