Salut

Brussel·les preveu que a finals d’aquesta setmana el 50% dels adults a la UE estaran vacunats amb la primera dosi

Prop del 20% de la població major d’edat ja té la pauta completa, segons l’ECDC

Brussel·les preveu que a finals d’aquesta setmana el 50% dels adults a la UE estaran vacunats contra la covid-19 amb una dosi. Així ho ha assegurat aquest dimarts la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen. Segons ella, ja hi ha un 46% dels adults vacunats amb la primera dosi, si bé les darreres dades del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) indiquen que és un 40,6%. Un 17,2% dels ciutadans majors de 18 anys ja està totalment immunitzat, segons l’ECDC. La UE aspira a la vacunació del 70% de la població adulta a finals de juliol.

Pràcticament tots els països del bloc europeu avancen al mateix ritme, excepte Hongria i Malta, que van més de pressa i ja han vacunat completament gairebé el 35% de la població.

Lleugerament per sobre de la mitjana europea, Espanya ha posat la primera dosi al 41,1% de la població i un 19,7% d’aquesta té la pauta completa, segons les dades de l’ECDC. Només dos països al club europeu s’estan quedant significativament enrere amb poc més del 20% dels ciutadans protegits per una dosi: Bulgària i Letònia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia