Societat

Vilafant

Bona arrencada de la campanya del Conill en Ruta

La nova proposta gastronòmica de l’Ajuntament de Vilafant per continuar promocionant la carn de conill, el Conill en Ruta , ha tingut una bona arrencada tant pel públic com pels restauradors: en tan sols dos caps de setmana de ruta l’Ajuntament ha proporcionat als restaurants participants més de 150 conills. L’Ajuntament de Vilafant ha reinventat la Fira del Conill i ha ideat aquesta ruta, en la qual, fins al 23 de juny, nou restaurants tant de Vilafant com de la resta de la comarca fan les seves propostes de tapes i platillos de conill. “Treballarem perquè el conill de Vilafant es converteixi en una marca tan coneguda com ho són la ceba de Figueres o els calçots de Valls”, diu l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys. Propostes tradicionals amb tocs moderns En les seves propostes els diversos establiments participants preparen el conill de manera tradicional donant-li el seu propi toc de modernitat. A la Tartana de Vilafant serveixen una “terrina de conill amb reducció de ratafia” i un “ravioli de conill amb pesto de l’hort”. El restaurant Ca la Marieta, també a Vilafant, proposa descobrir “el conill amb vi blanc”, i continuant a Vilafant, es pot tastar “el conill a la brasa amb salsa picant” de Can Viñas o acostar-se a Cuina 22 i endur-se a casa un “conill a l’ast” que es pot acompanyar amb l’allioli especialitat d’aquest establiment vilafantenc. Sortint de Vilafant, la ruta passa pel Bocam de Figueres, que fa la seva pròpia versió del “mar i muntanya”. A Vilanova de la Muga, al restaurant Taula Mama Roser, es pot degustar el “conill amb cireres i carxofes arrebossades”, i si es continua la ruta a Garriguella, el restaurant La Vinya prepararà unes “cebes farcides amb carn de conill amb salsa de xocolata” i un “conill amb carxofes i farigola”. La ruta continua cap a Sant Climent Sescebes, on el restaurant Mas Ullastre prepara unes “croquetes de conill amb samfaina”. I finalment, al Corral de Sant Quirze es pot tastar un “conill rostit amb cervesa imperial Limbik”, unint així dos productes de proximitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“He canviat de feina, no podia més”

barcelona

Empitjora la salut mental dels sanitaris

barcelona
PILAR GISBERT MONT-ROS
mestra, educadora social i voluntària de Caritas

“El voluntariat no es fa per ocupar temps lliure”

girona

El certificat COVID digital de la UE

barcelona

Joan Perich i la caminada Isabel Vilà, premis Gavarres

MONT-RAS

Tensió fronterer creixent al canal de la Mànega

PARÍS

Molta participació en el disseny de la Garrotxa del futur

OLOT

Un pressupost de 2,5 milions per a Cornellà

CORNELLÀ DEL TERRI

Masella és l’estació amb més garantia de neu el 2030

Puigcerdà