Educació

Crítics amb la tercera llengua, a la UdG

Desenes d’estudiants es mobilitzen en contra que sigui indispensable acreditar la tercera llengua per tenir el grau

L’acreditació del nivell B2 d’una tercera llengua com a requisit indispensable perquè s’expedeixi el títol de grau superior va mobilitzar ahir estudiants de la Universitat de Girona (UdG) a denunciar aquesta situació, que diuen que no consta als plans d’estudis.

Els estudiants van lliurar massivament instàncies al registre de la UdG, adreçades al rector, Quim Salvi, per posar en relleu aquesta situació, que, calculen, afectaria més de 2.000 estudiants. Segons un dels representants dels alumnes, Jonathan Muela, aquest requisit no consta als plans d’estudi de la majoria de graus de la UdG, “però la universitat ho nega”. El vicerector de qualitat i transparència, Pepus Daunis, assegura que l’obligació de tenir el B2 està inclosa en les memòries dels graus on s’aplica. Muela, però, reitera que no només no es preveu als plans d’estudis –a excepció del grau de disseny i desenvolupament de videojocs–, sinó que, a més, no s’ha publicat ni al BOE ni al DOGC. “Entenem que no té empara legal”, assegura.

Muela explica que han mantingut diverses trobades amb membres del rectorat de la universitat i que el síndic de la UdG, Joan Manuel del Pozo, els ha donat la raó –informa l’ACN–. Muela diu que aquesta situació podria afectar entre 2.000 i 3.000 estudiants i afirma que el mateix rector els ha reconegut que la universitat no ha posat “prou facilitats” per permetre que els estudiants obtinguin el nivell. “Els estudiants que poden i tenen el títol no és perquè el tinguin estudiant el grau, sinó perquè han tingut recursos abans”. A més, recorda el greuge que comporta que a la UB o la UAB s’estiguin graduant sense aquest requisit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia