Societat

La capçalera

de la manifestació, ahir
Societat

Dos mil manifestants clamen a Perpinyà contra l’extrema dreta

Redacció

Unes 2.000 persones es van manifestar ahir a Perpinyà contra l’extrema dreta, amb motiu de la celebració del congrés que Reagrupament Nacional, el partit dirigit per Marine Le Pen, celebra aquest cap de setmana a la ciutat. La manifestació va estar liderada pels sindicats CGT i CNT, i va tenir el suport d’entitats i veïns de la ciutat. Hi va assistir el diputat de la CUP Carles Riera com a part d’una representació del Principat. “Al feixisme se li ha de plantar cara des del terreny i sense recular, perquè no es pot ni normalitzar ni banalitzar el feixisme”, va declarar Riera a l’ACN.

La marxa va sortir de la plaça Catalunya i va transcórrer per alguns dels barris més desafavorits, fins a tornar a la mateixa plaça. A l’inici i al final de la manifestació es van fer discursos per denunciar “el perill que suposa” l’extrema dreta a la ciutat i arreu. Els manifestants van carregar contra el partit de Le Pen, que ha d’escollir aquest cap de setmana el candidat al Palau de l’Elisi. També van criticar les polítiques del partit a la ciutat, on governa l’ultradretà Louis Aliot, malgrat tenir un suport petit en relació amb la població. Els manifestants van afirmar que Aliot està implantant mesures “pròpies d’un populista” i “carregant-se la catalanitat” de Perpinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia