Societat

El papa es recupera de l’operació per una estenosi diverticular

El papa Francesc, de 84 anys, “està en bones condicions generals, conscient i respira per si mateix”, després de la intervenció quirúrgica a la qual va ser sotmès diumenge per un problema de còlon, va informar ahir el Vaticà.

El pontífex està ingressat al Policlinico Gemelli de Roma, on es recupera de l’operació “per una estenosi diverticular” –una malaltia del còlon que afecta sobretot les persones d’edat avançada– que havia estat programada amb antelació.

El portaveu del Vaticà, Matteo Bruni, en un comunicat difós per la Santa Seu, va explicar que “la cirurgia per l’estenosi diverticular efectuada la nit del 4 de juliol va comportar una hemicolectomia esquerra i va durar aproximadament tres hores”. “S’espera una hospitalització d’aproximadament set dies, excepte complicacions”, hi va afegir.

L’anunci va causar sorpresa, ja que es desconeixia que Francesc hagués de ser sotmès a una operació que s’havia programat per als primers dies de juliol, el mes en què el pontífex redueix els seus actes al màxim per descansar i només manté la seva presència en el res dominical de l’àngelus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia