Societat

L’Observatori Contra l’Homofòbia registra un 40% més d’incidències lgtbifòbiques des de principi d’any

L’entitat anuncia que es presentarà com a acusació particular en el cas de les agressions del Somorrostro

L’Observatori Contra l’Homofòbia ha registrat, fins al 29 de juliol, 146 incidències lgtbifòbiques arreu de Catalunya, 25 de les quals agressions físiques. La xifra és un 40% superior a la que s’havia comptabilitzat l’any passat en la mateixa data, quan n’hi havia hagut 116.

A la ciutat de Barcelona hi ha hagut 62 incidències, gairebé el doble de les 34 de finals de juliol del 2020. Entre aquestes hi ha l’agressió de finals de maig a dues parelles gai a la platja del Somorrostro, de la qual ahir els Mossos d’Esquadra van anunciar que havien detingut tres dels quatre presumptes agressors.

Precisament, sobre aquest cas, Eugeni Rodríguez, portaveu de l’OCH, ha anunciat que l’entitat es presentarà com a acusació particular.

El portaveu de l’entitat ha considerat important que les víctimes “tinguin la seva acusació pròpia”, alhora que ha convidat l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat a sumar-se a aquesta acusació particular per “reforçar el sentiment unitari d’eradicació de l’lgtbifobia”.

Rodríguez ha celebrat les detencions practicades ahir i ha agraït la tasca als Mossos, però alhora ha recordat que de les 25 agressions físiques registrades en el que va d’any s’ha detingut fins ara 4 persones. “Creiem important per trencar l’imaginari de la impunitat que hi hagi més detencions”, ha indicat.

Davant del fet “més que contrastat” de l’augment de l’lgtbifobia a Catalunya, els responsables de l’OCH també han anunciat que durant el mes d’agost mantindran tots els canals disponibles perquè qualsevol persona que pateixi una agressió la pugui denunciar i pugui ser acompanyada pels professionals de l’entitat, com ara psicòlegs o juristes.

Finalment, sobre el protocol contra l’lgtbifobia al transport públic que ha presentat avui TMB, en què l’OCH ha participat activament, Rodríguez ha considerat que es tracta d’una eina de polítiques públiques lgtbi “efectiva” que té l’objectiu d’aconseguir un transport públic “amable per a tota la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona