Societat

Pel conseller Giró, les casetes són un model de constància

El titular d’Economia lloa la iniciativa centenària per cuidar el turisme a la Costa Brava

Els Ensesa en defensen la qualitat

La família Ensesa va celebrar ahir el centenari dels banys, ajornat l’any passat per la pandèmia, amb una paella popular a la platja oberta als usuaris de les casetes i amb el conseller d’Economia, Jaume Giró, com a convidat especial de l’efemèride dels 101 anys. També han recuperat una trentena d’imatges històriques que han exposat per recordar la trajectòria de l’establiment.

Giró, bon coneixedor de la Costa Brava Centre, va felicitar la trajectòria família en nom del govern per un centenari que “resisteix el pas del temps i té molt de mèrit”. I tot defugint les anècdotes de l’arquitecte Rafael Masó –artífex del planejament de la urbanització, les primeres cases i la primera fase de l’Hostal de la Gavina– o l’escriptor Josep Pla –un dels hostes habituals de la família que n’havia deixat constància escrita en la seva obra–, el conseller va traçar un paral·lelisme amb l’obra de Walter Benjamin, mort el 1940 a Portbou fugint del nazisme.

Giró es va referir a l’assaig Pobresa i experiència del filòsof i escriptor alemany, en què un pagès al llit de mort reuneix els fills per llegar-los les terres “amb un tresor amagat”. I els hereus, després de remoure-les i llaurar-les a la recerca de la troballa, sense resultats, les van sembrar i van obtenir la millor collita. Pel conseller, els terrenys de la concessió dels banys i la Taverna del Mar, a més de la propietat de l’Hostal de la Gavina, amb “la constància i la convicció de fer bé les coses i cuidar la terra” dels hereus per al posicionament de la Costa Brava un segle després.

Per part de la família propietària, Virgínia Ensesa va defensar l’aposta continuada de la família pel “turisme de qualitat, l’amor per l’indret i el seu prestigi, d’any en any i dia a dia”. “Fer país és això”, va reblar.

LA FRASE

Cadascú, des del seu lloc, ha d’intentar fer coses que resisteixin el pas del temps, i els banys ho demostren
Jaume Giró
CONSELLER D’ECONOMIA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia