Societat

Travessia històrica a rem entre Tossa de Mar i Mallorca

L’equip OceanCats, que rememora un trajecte de fa set-cents anys, també estudia l’efecte dels microplàstics

L’equip nàutic OceanCats va iniciar ahir una travessia entre Tossa de Mar i Sóller (Mallorca) per commemorar els set-cents anys del viatge de la primera embarcació de cabotatge que va fer aquest recorregut. L’equip de rem oceànic vol cobrir la distància total de 450 km d’anada i tornada en una embarcació de rem per primer cop en la història.

La travessia té un doble objectiu. El primer, sensibilitzar i posar de manifest el greu problema que causen els plàstics al mar, per això es realitzaran diversos mostrejos científics de microplàstics durant el trajecte, per obtenir mostres que seran entregades als laboratoris de la Universitat de Barcelona.

Efemèride

El segon objectiu és commemorar la primera embarcació de cabotatge que va sortir de les platges de Tossa en direcció a l’illa de Mallorca amb suro. Un cop va arribar l’illa el van canviar per sal. La durada estimada de la travessia pot oscil·lar entre 6 i 8 dies, donada la naturalesa de l’embarcació de rem, molt sensible a les condicions meteorològiques.

Aquest repte esportiu té un rerefons de crida ambiental i busca posar de manifest el greu problema que es presenta als nostres mars i oceans a causa de l’ús desmesurat de productes plàstics.

L’equip OceanCats té com a missió realitzar en les seves travessies mostrejos científics de microplàstics, que posteriorment seran analitzats als laboratoris de la Universitat de Barcelona per determinar la forma, el color i l’abundància de microplàstics, i així poder posar una solució en origen al problema. El repte s’engloba dins el projecte OceanCats, que pretén conscienciar la societat del problema que afecta els mars i oceans per l’excés de productes d’origen plàstic.Per la consecució d’aquest objectiu divulgatiu, l’equip realitza xerrades divulgatives en escoles i centres que treballen amb discapacitació intel·lectual, i reptes esportius “extrems”, en tant que travessies a rem de llarga distància.L’equip va d’aconseguir un nou rècord del món de 24h al mes de maig, i d’haver realitzar una travessia de 49h entre l’Ametlla de Mar i Palamós durant el mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia