Societat

Teràpia en 3D, prevenció i telerehabilitació

La Covid ha trencat la barrera tecnològica de pacients i sanitaris

Apareixen noves eines per a la salut mental

El confinament va tenir un impacte molt gran en les empreses del sector de la salut, que van veure congelats molts dels seus assajos clínics i es van trobar els hospitals saturats i, per tant, sense interlocutors per negociar la implantació de noves eines i tecnologies (si no és que no estaven directament relacionades amb la Covid). Però passats els mesos més durs de la pandèmia, moltes empreses emergents que innoven en el sector mèdic s’han trobat un entorn més receptiu, perquè els usuaris han trencat la barrera tecnològica i també els proveïdors de salut. “Els professionals sanitaris han acceptat molt més les innovacions tecnològiques, però també ha canviat la mentalitat dels pacients, que estan oberts a usar aquestes solucions perquè en veuen els beneficis”, explica Silvia Raga, CEO i cofundadora de la plataforma de telerehabilitació Dycare.

Dycare, una de les start-ups protagonistes de la sèrie d’empreses innovadores en salut, ha accelerat gràcies a la pandèmia els seus plans de creixement. Ja han provat la seva eina 1.000 pacients de l’asseguradora DKV o 500 de l’hospital Vall d’Hebron.

La Covid no només ha atacat la nostra salut física sinó que també ha malmès la mental, de manera que impulsa també negocis com el de Psios, plataforma de realitat virtual especialitzada en trastorns mentals i fòbies. La companyia dirigida per Xavier Palomer ha desenvolupat 140 ambients validats clínicament que serveixen per tractar patologies com ara addiccions, traumes, dolor, TOC i agorafòbia.

També treballa en el sector de les addiccions Marc Cairols, fundador d’Adiccare. Aquesta empresa amb seu a Barcelona ha desenvolupat una plataforma tecnològica de seguiment de persones amb drogodependència per millorar la seva qualitat de vida i, sobretot, predir –per ajudar a evitar-ho– el risc de recaiguda. “Intentem democratitzar l’ajuda i tothom ens diu que és una gran idea, però costa que es concreti en col·laboracions”, lamenta Cairols. L’emprenedor comenta que és un tema de prioritats pressupostàries que està molt relacionat amb l’estigma que encara avui envolta aquests malalts. Són tres dels testimonis que les properes dues setmanes els lectors trobaran en aquesta sèrie d’innovació en salut.

LA FRASE

Tant els sanitaris com els pacients accepten ara molt més les innovacions tecnològiques
Silvia Raga
cofundadora de dycare


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia