Societat

Es redueixen els botellots a la Costa Brava per la pressió i les mesures

Frenen una trobada a Palafrugell, a Calonge posen denúncies i instal·len tanques a Mont-ras

Les policies locals voldrien un toc de queda a tot el litoral

La pressió policial i les mesures contra els botellots a la Costa Brava han aconseguit rebaixar les concentracions de joves durant la matinada. No les han evitat, però sí que les que hi va haver divendres van ser menys nombroses que altres nits. A Mont-ras, on l’Ajuntament ha posat tanques de formigó als aparcaments, se’n va fer un a tocar de les Gavarres. Al poble veí, Palafrugell, la policia va avortar un botellot al paratge Boet. I a Calonge es van dispersar grups d’un centenar de joves al passeig i es van posar quatre denúncies. Les policies locals gironines reclamen que el toc de queda s’estengui arreu del litoral, perquè l’efecte crida als municipis que no tenen confinament nocturn crea problemes d’ordre públic i “tensiona” les plantilles.

A Calonge, la policia va haver de dispersar grups d’un centenar de persones que, a partir de les dues de la matinada, s’havien concentrat a la zona de la platja i del passeig de Sant Antoni. Aquí els agents van fer vuit identificacions i es van interposar quatre denúncies –per molèsties, desobediència o negativa a identificar-se–. Només per tenir una idea del soroll generat, l’Ajuntament explica que ahir a la matinada la Policia Local va rebre unes 120 trucades de queixes dels veïns.

A Palafrugell, on al tancament de platges el consistori hi ha sumat també el de parcs, finques rústiques i zones properes a boscos, la policia va avortar un botellot al paratge Boet. Aquí és on dilluns a la matinada van arribar a concentrar-se fins a cinc-cents joves.

La pressió policial a Palafrugell, això sí, va fer que els botellots es desplacessin a municipis del voltant. N’hi va haver al poble veí de Mont-ras (a la zona de la urbanització Can Burjats) i també a Regencós i al paratge de Torre Simona. A Mont-ras, l’Ajuntament va optar per instal·lar tanques de formigó als dos aparcaments del poble on aquests darrers dies es feien botellots. N’hi ha al que es troba situat darrere l’ajuntament i també al del cementiri.

A l’Escala, on l’Ajuntament ha prohibit l’accés a les platges, la pressió policial entre agents locals i Mossos d’Esquadra va evitar que hi hagués botellots a la zona de Riells (que era la que més preocupava). Quan van tancar els bars, els joves es van concentrar a la plaça de l’Univers, però la presència policial –hi havia furgonetes dels ARRO– va evitar que la situació anés a més. Sí que els agents, però, van haver de dispersar alguns grups que feien la festa en carrers més interiors del municipi.

Ampliar el toc de queda

“Tenir municipis confinats de matinada i altres que no fa que hi hagi desigualtats, perquè els que no ho estan reben moltíssima gent que ve de llocs on sí que hi ha toc de queda”, explica el president de l’Associació de Caps de Policies Locals de les comarques gironines, l’inspector David Puertas. Ell també és qui comanda la Policia Local de Palafrugell, un municipi on el toc de queda va decaure a principis d’aquest mes d’agost.

LA FRASE

Tenir municipis confinats de matinada i altres que no fa que hi hagi desigualtats
David Puertas
President de l’Associació de Caps de Policies Locals de les comarques gironines


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp