Societat

Tremp registra la temperatura més elevada del dia amb 41,2ºC

El termòmetre supera els 40ºC en diversos punts del Prepirineu i la Depressió Central

El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que l’onada de calor comenci a remetre demà

Tremp ha registrat aquest diumenge la temperatura més elevada de la jornada: 41,2ºC.

Així ho ha recollit el Servei Meteorològic de Catalunya, segons el qual s’han superat els 40ºC en diverses poblacions del Prepirineu i de la Depressió Central.

Artés, al Bages, ha assolit 41,1ºC i Sant Romà d’Abella, al Pallars Jussà, 41ºC. També s’han superat els 40ºC a llocs com Gurb (Osona), Solsona (Solsonès), Oliana (Alt Urgell), Massoteres (Segarra), Organyà (Alt Urgell), Baldomar (Noguera) i Cardona (Bages).

No obstant, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que l’onada de calor comenci a remetre a partir de demà, dia en què les temperatures tendiran a normalitzar-se.

El pic de l’ona de calor que va començar fa ara cinc dies es va aconseguir ahir dissabte, quan a les comarques del Pallars Jussà i Alt Urgell, en el nord de la província de Lleida, es van registrar màximes que van superar o es van aproximar als 43 graus.

La temperatura màxima registrada ahir per les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) fins a aquesta hora de la tarda es va donar a Sant Romà d’Abella amb 43,1 graus, mentre a Tremp va aconseguir els 43 graus i Organyà, en l’Alt Urgell, els 42,7.

També van ser molt altes les temperatures registrades a les comarques centrals de Catalunya, com en el Bages, on a Artés els termòmetres van marcar els 42,4 graus, i Osona, on a Gurb es van assolir els 42,1 graus.

A partir de demà dilluns, les termòmetres començaran a baixar i s’aniran normalitzant les temperatures, i ja des de la propera nit aquest descens es notarà especialment en les cotes altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia