Salut

Els vacunats amb la pauta completa ja superen els 30 milions a l’Estat

En les últimes 24 hores s’han punxat gairebé mig milió de dosis

La incidència de la Covid-19 baixa 21 punts

Ja són més de 30 milions les persones que han completat la pauta de vacunació de la Covid-19 a l’Estat.

El ministeri de Sanitat ha detallat aquest dimecres que un total de 30.261.332 ciutadans han rebut totes les dosis de l’antídot, el 63,8 % de la població total.

El percentatge s’eleva fins al 73,9% en el cas de les persones que han rebut almenys una dosi del vaccí (35.072.910).

Segons l’informe de Sanitat, en les últimes 24 hores s’han punxat 469.973 dosis.

L’aturada pel període de vacances d’estiu ha alentit el ritme de vacunació i és difícil que aquest agost s’assoleixi l’objectiu d’immunitzar el 70% de la població amb la pauta completa.

En la reunió del Consell Interterritorial de Salut, Sanitat i els consellers autonòmics han destacat la importància de continuar incentivant la vacunació, amb eines com els punts de vacunació sense cita.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha subratllat que aconseguir i superar els objectius de vacunació en tots grups d’edat és clau per a reduir els riscos de noves onades epidèmiques. Darias ha valorat que amb una major disponibilitat de dosi, obrir la vacunació de manera extensiva com han fet algunes comunitats, contribueix a avançar en aquest procés.

Les autoritats sanitàries autonòmiques han desplegat diferents plans per a compensar l’aturada estival. Extremadura i Navarra s’han sumat a la decisió de País Basc, Catalunya i Aragó de reduir de sis a dos  mesos el termini per a vacunar amb una sola dosi les persones que s’hagin recuperat de la Covid-19.

Unes altres opten, de moment, per rescatar als grups més vulnerables encara sense vacunar, especialment als majors de 40 anys sense cap dosi o sense completar la pauta, xifra que a l’Estat engloba a més de 2,5 milions de ciutadans.

No obstant això, dels més de 27 milions majors de 40 anys a Espanya el 90,5% té la pauta completa de les vacunes contra el coronavirus i les seves variants, concretament 25.305.278 persones.

Sobre la taula està també la possibilitat d’administrar una tercera dosi a determinats col·lectius, una estratègia per la qual aposten països com els Estats Units o Xile.

Sanitat ha apuntat que Espanya esperarà a reunir més evidències científiques i a què l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) es pronunciï la setmana que ve sobre aquesta possibilitat.

De moment, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha encarregat a la ponència de vacunes que reuneixi les evidències científiques que existeixen entorn d’aquesta qüestió, segons han exposat avui diversos consellers al final de la reunió d’aquest dimecres.


L’onada continua a la baixa
Tot i la frenada de la campanya de vacunació, la incidència de la Covid-19 ha tornat a baixar aquest dimecres.

Segons l’informe diari de Sanitat, en les últimes 24 hores la incidència acumulada del virus a 14 dies ha caigut 20,94 punts, fins als 378 casos per cada 100.000 habitants.

També baixen les hospitalitzacions (372 menys que ahir) i els ingressos a les UCI (46 menys).

Sanitat ha notificat aquest dimecres 11.956 nous casos i 144 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia