Societat

Fortes pluges i inundacions al Montsià i Baix Ebre

Els aiguats provoquen danys importants a Alcanar i obliguen a tallar l’N-340, l’AP-7 i la TP-2218 a la zona

La intensitat dels forts aiguats que estan caient aquest matí a Alcanar, la Ràpita i Ulldecona han fet que s’hagin tallat l’N-340 entre Amposta i Alcanar, l’AP-7 a Ulldecona direcció Tarragona i la TP-3318 a Ulldecona. Protecció Civil ha fet una crida a la població del Montsià i el Baix Ebre a evitar la mobilitat fins les 15 hores. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha explicat a l’ACN que s’han rebut més d’un centenar d’avisos al 112 i que sobretot son pel rescat de vehicles, el que comporta la possibilitat que hi hagi persones atrapades. A les 14 hores havien caigut 212 litres a Alcanar. Delgado ha fet una crida a la prudència davant una situació “molt excepcional” en què l’aigua s’està emportant cotxes.

A més, les fortes pluges deixat sense subministrament elèctric a 10.000 usuaris de la zona, si bé poc després l’afectació s’ha reduït fins als 5.500 abonats, segons Protecció Civil. Els aiguats també han afectat la circulació de trens entre l’Aldea i Tortosa.

Fins a les 14 hores, els Bombers han rebut 241 avisos per importants inundacions, que afecten especialment Alcanar (amb183 alertes), on alguns carrers s’han convertit en rius per on baixa l’aigua fins a arribar al mar, arrossegant alguns vehicles així com cadires i taules d’algunes terrasses.

Protecció Civil de la Generalitat ha elevat al nivell d’alerta el pla d’inundacions per la intensitat de les pluges al Montsià i el Baix Ebre i les incidències per les inundacions i ha recomanat no aparcar a rieres o zones inundables, allunyar-se d’aquestes zones, no travessar zones inundables o passos subterranis, no anar a garatges o a zones on s’acumuli l’aigua i evitar circular per camins i vies secundàries a prop de rius i rieres.

El conseller Joan Ignasi Elena presideix la reunió del Comitè tècnic de l’Inuncat per les pluges intenses a la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia