Societat

Crida als ajuntaments a ajudar els refugiats afganesos

La Coordinadora d’ONG Solidàries demana “vies legals i segures”

La Coordinadora d’ONG Solidàries ha fet una crida a les administracions perquè es garanteixin “vies legals i segures” per als afganesos que estan buscant protecció internacional. Si bé bona part de la responsabilitat recau en els estats, l’entitat demana als ajuntaments que revisin els protocols i els recursos municipals relacionats amb l’acollida i la cooperació internacional; la mobilització del municipalisme de manera real i efectiva a favor de l’acollida, del dret d’asil i la defensa de les vies legals i segures; i que hi hagi coherència de polítiques dels consistoris en l’acollida (serveis socials, educació, habitatge, salut) perquè l’acollida sigui integrada i segura.

D’altra banda, al govern estatal i als partits polítics els demanen, entre altres qüestions, que garanteixin sistemes d’acollida amb què s’asseguri que tots els sol·licitants tinguin un nivell de vida digne i unes condicions de vida equiparables a tot arreu, i també el dret a la lliure circulació de totes les persones. Adreçant-se a la Unió Europea, la Coordinadora reclama la fi de l’externalització de fronteres i de l’acord migratori del govern espanyol. Les vies legals i segures -afirmen- són, en definitiva, una obligació dels estat membres de la Unió Europea per preservar els drets fonamentals, la vida i la seguretat per evitar la vulneració i la mort de les persones que es desplacen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia