Societat

Vies tallades i inundacions en l’aiguat al Baix Ebre i el Montsià

El govern cridava a evitar moure’s per les inundacions viàries que obligaven a tallar l’AP-7 i l’N-340

Alcanar, amb 232 litres per metre quadrat, i Sant Carles, els més afectats

Un aiguat “excepcional” per la intensitat, en paraules de Protecció Civil de la Generalitat, va afectar ahir al matí les comarques del Montsià i el Baix Ebre arrossegant vehicles i mobiliari urbà i inundant immobles, sobretot al municipi d’Alcanar, on el registre de 77 litres per metre quadrat en mitja hora i 232 fins a la tarda mostra la intensitat i virulència d’aquesta gota freda d’estiu. Però també la població de Sant Carles de la Ràpita va viure inundacions de carrers i immobles. Fins a dos quarts de tres de la tarda, els Bombers havien rebut 300 avisos a Alcanar i Sant Carles de la Ràpita, però també als municipis d’Ulldecona, Amposta i Deltebre.

Bombers i equips d’emergència, uns dos-cents efectius, es van haver de desplaçar als municipis afectats amb dos helicòpters i grups de rescat i submarinistes per ajudar persones afectades per les inundacions, tot i que fins a la nit no constaven danys personals ni persones desaparegudes.

Protecció Civil elevava al nivell d’alerta el pla d’inundacions i demanava evitar la mobilitat de vehicles i persones durant les primeres hores de la tarda per la possibilitat encara de pluges intenses. A més, cridava els veïns a pujar a les plantes superiors dels immobles i defugir els baixos, garatges i magatzems.

Fins a tres quarts de dues del migdia uns 10.000 usuaris de la zona s’havien quedat sense llum i s’havien de tallar l’autopista AP-7 i la carretera N-340, eixos principals que travessen les comarques del Delta de sud a nord, així com les vies locals d’Alcanar i Ulldecona. També la circulació ferroviària de la línia regional R-16 de Tortosa a l’Aldea es va haver d’interrompre.

Segons informaven les agències, uns setanta clients del càmping Els Alfacs d’Alcanar s’havien de confinar al restaurant de l’equipament perquè l’aiguat va causar danys en una dotzena de bungalous, una situació que va obligar finalment a desallotjar-lo i l’Ajuntament, a habilitar el pavelló municipal per acollir mig centenar de persones durant la resta del dia i la nit.

Mossos treuen ocupants d’un cotxe nedant

Agents dels Mossos d’Esquadra van rescatar dues persones i un gos que havien quedat atrapats al seu cotxe en un tram inundat d’un camí adjacent a l’AP-7. Els agents van haver d’accedir al tram inundat nedant. La policia marítima dels Mossos també va acabar desallotjant per mar el càmping dels Alfacs. També els Agents Rurals van haver de tancar al pas diversos camins i pistes asfaltades impracticables a les dues comarques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES