Societat

Protecció Civil no tenia “cap indici” que preveiés les inundacions

Aixequen la recomanació d’evitar la mobilitat però demanen fer-ho amb prudència

Els indicadors meteorològics de Protecció Civil no van preveure amb temps les inundacions que es van acabar produint al Montsià i el Baix Ebre. El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha reconegut a Catalunya Ràdio que no tenien “cap indici” per emetre una prealerta que és el que s’acostuma a fer en aquests casos. Quan van constatar la intensitat de les pluges van activar l’alerta per evitar la mobilitat. “La tempesta no ens va donar marge de maniobra, en mitja hora van ser 80 litres, és el temps que tens de reacció”, ha exposat. Delgado ha explicat que davant la millora de la situació ja no es demana evitar la mobilitat però sí fer-ho amb “molta prudència” per no dificultar els treballs en marxa.

“Les prediccions meteorològiques a vegades malauradament fallen, és el clima mediterrani i passen aquests fenòmens, que a més son molt locals”, ha lamentat. “Tant de bo haguéssim pogut avançar-nos per poder fer l’alerta amb temps”, ha conclòs.

Delgado ha explicat que els danys més importants han estat a Alcanar, i que durant la nit no s’han produït noves incidències. Moltes de les actuacions han estat per atendre persones que poguessin quedar atrapades o danys estructurals.

Ha exposat que aquest matí es seguiran atenent les persones i es faran les tasques de neteja corresponents. Protecció Civil no té constància de persones desaparegudes ni serveis en curs per rescatar persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia