Salut

Els pacients covid de l’Hospital de Bellvitge en una situació clínica estable podran seguir el tractament a casa seva

El seguiment dels malalts es farà amb visites presencials i un contacte diari telemàtic o telefònic

Des del passat 18 d’agost, els pacients ingressats per Covid-19 a l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) amb una situació clínica estable podran seguir el tractament a casa seva. Serà possible gràcies al nou equip que s’ha posat en marxa a la Unitat d’Hospitalització a Domicili, l’HaD-Covid.

L’objectiu de la mesura és doble. D’una banda permetrà que els pacients puguin recuperar-se a casa seva sense l’obligat aïllament hospitalari i de l’altre rebaixar la pressió assistencial en aquesta cinquena onada de la pandèmia.

La decisió d’enviar-los a casa es prendrà de manera consensuada amb els mateixos pacients i sempre que es compleixin una sèrie de paràmetres clínics, de suport familiar i possibilitat de mantenir l’aïllament.

El seguiment dels pacients es fa mitjançant visites presencials i el contacte diari telemàtic o telefònic. En el moment del trasllat a domicili, el pacient rep un número de telèfon de contacte directe amb els professionals sanitaris, així com dispositius de control bàsic, com un pulsioxímetre, que permet mesurar la saturació d’oxigen a la sang i la freqüència cardíaca.

L’equip HaD-Covid està coordinat pel Servei de Malalties Infeccioses en estreta col·laboració amb la Unitat d’Hospitalització a Domicili i la resta dels serveis mèdics de l’HUB encarregats de l’atenció a pacients covid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia