Salut

38 centres residencials tenen algun cas de Covid-19, amb 104 residents afectats

La majoria dels infectats són asimptomàtics

Un total de 38 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de Covid-19 entre les persones residents.

En concret, hi ha 27 centres de gent gran, 6 centres per a persones amb discapacitat, un centre de salut mental i 4 centres d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres. Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus.

Al llarg de la darrera setmana, del 5 a l’11 de setembre, hi ha hagut 9 defuncions de residents per Covid-19, mentre que hi ha hagut 36 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.

Pel que fa als professionals, 100 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies, dues persones treballadores estan ingressades a l’hospital, però no n’hi ha cap a l’UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 85 casos actius (0,2% dels residents) en 27 residències i 83 professionals afectats (0,2% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 13 casos actius entre els residents (0,2% del total) en 6 residències i 14 professionals (0,2% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 1 cas actiu d’una persona resident en un centre, mentre que no n’hi ha cap entre les persones que hi treballen.

El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors i treballadores, el 91,5% ha rebut la primera dosi i el 90,7%, la pauta completa.

La darrera setmana, del 5 a l’11 de setembre, s’han fet 6.160 proves PCR i 560 tests d’antígens a les persones que viuen a les residències de Catalunya. Un 1,55% de les proves fetes han resultat positives. Als professionals se’ls han fet 25.318 PCR i 1.166 tests d’antígens, amb un % de positivitat del 0,2%. La positivitat en la població general és del 3,64%.

En data de 15 de setembre, del total de 1.022 residències de gent gran de Catalunya, hi ha 19 centres (l’1,86%) que estan en color vermell, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació.

52 centres (el 5,09%) es classifiquen amb color taronja, és a dir, presenten casos positius, però el brot es considera controlat i es garanteix una correcta sectorització i aïllament d’espais de la residència.

La Ponència de Vacunes proposa vaccinar amb una tercera dosi els residents de geriàtrics a partir del 4 d’octubre

La Ponència de Vacunes proposa vaccinar amb una tercera dosi els residents de centres geriàtrics a partir del 4 d’octubre, segons ha anunciat aquest dimarts la ministra de Sanitat, Carolina Darias. La proposta serà valorada demà a la Comissió de Salut Pública, i si hi dona el vistiplau, haurà de ser ratificada després pel Consell Interterritorial de Salut, probablement la setmana que ve.

D’altra banda, Darias ha mostrat “respecte” per la sentència del Tribunal Suprem que avala que Galícia demani el certificat covid per accedir als locals de restauració, però ha subratllat que el text marca un territori i un temps, per la qual cosa no és d’aplicació general. En tot cas ha admès que diverses comunitats s’han interessat per aplicar l’eina.

Segons Darias el que es dedueix de la lectura de la sentència és que serà d’aplicació quan així ho proposi l’autoritat sanitària del lloc en aquells àmbits territorials on hi hagi un nivell alt de transmissió i mentre duri el risc. “Per tant -ha subratllat- s’estableix un àmbit d’aplicació territorial i temporal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia