Salut

El govern estudia l’ús del passaport Covid en l’oci nocturn

Descarta la implementació per ampliar aforaments a la restauració i la cultura

El Govern comença a dissenyar els possibles usos que podria donar a l’anomenat passaport covid. Segons la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, la decisió del Tribunal Suprem d’autoritzar la mesura en determinades circumstàncies a Galícia ha fet que la Generalitat obri escenaris per a la possible aplicació a Catalunya. Amb tot, Plaja assegura que no s’està plantejant fer servir el passaport covid en establiments que ja estan oberts amb una regulació “que funciona”, com ara la restauració, les botigues o els espais culturals. L’oci nocturn interior, fins ara obligat a tancar, i altres activitats amb restriccions extremes serien els destinataris de la mesura si finalment el passaport covid entrés en vigor a Catalunya.

La portaveu ha explicat que “a hores d’ara” el que s’està estudiant des del Govern és “la implantació del passaport covid prioritzant les màximes garanties jurídiques”. I és que la intenció és fer ús d’aquesta mesura “no tant en aquells llocs que ja estan oberts i funcionant amb mesures ja implantades, com un restaurant o la cultura, on ja és segur anar-hi. No és tant per a aquests espais sinó per a altres que encara no estan oberts o els que estan amb dures restriccions, i també per si empitjora la situació i ens obliga a fer passos enrere”, ha detallat Plaja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia