Educació

Els estudiants de la UdG, disposats a anar a la via judicial pel certificat B2

Consideren que és il·legal que se’ls obligui a acreditar el coneixement d’una llengua estrangera per obtenir el grau

El rectorat no pensa modificar-ho

Els estudiants de la Universitat de Girona (UdG) preveuen engegar una campanya per recollir fons per recórrer a la via judicial per anar en contra de l’obligatorietat de tenir el certificat B2 d’assoliment d’una llengua estrangera per acabar un grau universitari. En la demanda, segons van exposar ahir en una roda de premsa, demanaran “responsabilitats patrimonials” per aquells alumnes que fa “un any o dos” que no poden fer un màster o trobar feina en espera de tenir el B2. Els estudiants mantenen que la Universitat no pot exigir als alumnes que aprenguin aquesta tercera llengua quan no inclou assignatures obligatòries en els plans d’estudis ni ofereix cursos a preus econòmics per obtenir la titulació.

Per la seva part, la UdG va afirmar en un comunicat que continuarà posant facilitats als alumnes que necessitin aquesta acreditació, com ara cursos intensius i també beques. Res fa preveure, però, que faci un consell de govern extraordinari per modificar o revertir aquesta política.

En tot cas, els estudiants van voler deixar molt clar ahir al matí el seu rebuig organitzant una manifestació que va anar de la Facultat de Dret, al campus de Montilivi, a la seu del rectorat, al campus del Barri Vell.

Jonathan Muela, representant dels estudiants, va dir que serà tan senzill com fer un consell de govern extraordinari. A més, Muela va recordar que hi ha una resolució del síndic de la UdG, Josep Manuel del Pozo, i una altra del Síndic de Greuges que recomanen al rectorat suprimir l’acord de govern sobre la presentació del B2 en finalitzar la carrera, i que la UdG es converteix en “una anomalia dins el conjunt del sistema universitari català”, perquè altres universitats ja ho estan solucionant.

Actualment hi ha cinc graus que exigeixen l’obligatorietat d’aquesta tercera llengua a la UdG, però la previsió és que cada any seran més els que incorporin aquest requisit.

LA FRASE

No hi ha voluntat. Seria tan senzill com revertir-ho en un consell de govern extraordinari
Jonathan Muela
representant dels estudiants de la UdG pel b2


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia