Infraestructures i serveis

Aigües de Girona permet ara fer tràmits en línia

El nou web del servei d’aigua potable de Girona, Salt i Sarrià s’obre a la via telemàtica

El servei d’aigua potable d’Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter ha renovat el seu web i una de les principals novetats és que a partir d’ara, des de la plataforma, es poden realitzar tràmits de manera telemàtica com ara donar-se d’alta o de baixa del servei, realitzar un canvi de nom o de domiciliació bancària i enviar la lectura del comptador. Per fer-ho, s’han d’emplenar els formularis específics per a cada gestió. Accedint a l’oficina virtual, la ciutadania pot consultar els seus consums, factures i realitzar el seu pagament.

A més d’aquesta possibilitat de fer tràmits en línia, el nou web té també diferents apartats en els quals es descriu el funcionament del servei d’abastament i distribució d’aigua potable, el servei de manteniment del clavegueram, el laboratori, la planta potabilitzadora i facilita l’accés a diversa documentació tècnica, com per exemple les lectures registrades pels pluviòmetres de què disposa el servei. Al portal també es pot consultar l’apartat del perfil del contractant, a través del qual s’informa dels processos de licitació en curs i acabats del servei.

Consultar talls i avaries

La consulta de les avaries i talls programats del servei, a més de la possibilitat de comunicar qualsevol anomalia o proposta de millora són algunes altres de les novetats.

“Estem en la fase final del procés del nou model de gestió, però malgrat tots els esforços que això comporta continuem treballant per millorar el servei públic a la ciutadania i, alhora, per avançar en els sistemes de gestió. Amb el nou web esperem ser molt més transparents i eficients, de manera que sigui més senzill per als veïns i veïnes fer determinats tràmits i controlar el servei”, explica el regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona, Martí Terés.

D’altra banda, Aigües de Girona ha impulsat un projecte per desenvolupar un nou model de simulació de drenatge urbà. Aquesta eina, segons informa l’Ajuntament, permetrà la gestió integrada de les xarxes de clavegueram en episodis de pluja, analitzant alhora el flux en superfície i en col·lectors. Aquest projecte constarà de dues fases, la primera de les quals s’executarà durant els pròxims 12 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia