Societat

sOCIETAT

La UAB reprèn l’activitat, encara limitada per l’atac informàtic

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) va reprendre ahir l’activitat adaptant les classes a l’atac informàtic de què va ser objecte dilluns. La docència, que s’efectua majoritàriament de manera presencial, es va haver d’adaptar a la caiguda de la xarxa informàtica. Es va haver de prescindir dels dispositius connectats i es van recuperar les pissarres com a suport. El treball administratiu també s’hi va haver d’adaptar. Tota la xarxa del centre està fora de servei, incloent-hi la connexió wifi de la Vila Universitària, i es preveu que tota la setmana estiguin inoperatius els suports audiovisuals, el campus virtual i l’accés a apunts en línia, entre altres recursos. Segons va informar la UAB a l’alumnat, l’entorn Office365 no va quedar afectat per l’atac, però sí el sistema d’autenticació, el que feia possible només accedir als serveis al núvol, com ara el correu o el Teams, sempre que es tingués una sessió oberta en el moment de l’atac i no hagués caducat.

L’atac va tenir lloc dilluns a la matinada. La UAB es va desconnectar de la xarxa per tal d’evitar que es robés informació de valor i encara no s’ha demanat cap rescat. Els tècnics treballen per recuperar el sistema de virtualització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia