Societat

Almenys quatre persones han mort en un atac amb arc i fletxes a Noruega

L’agressor és un home que ja ha estat detingut

Almenys quatre persones han resultat mortes i diverses més ferides per l’atac provocat per un home armat amb un arc i fletxes a la ciutat noruega de Kongsberg (al sud-oest d’Oslo), va informar la televisió pública NRK.

La policia noruega només ha confirmat “diversos morts i ferits” i que l’agressor és un home que ja ha estat detingut, però del qual no s’han donat més detalls, tampoc dels seus motius.

“Creiem que és una persona sola la que ha comès els fets. És natural analitzar si es tracta d’un acte terrorista. Però l’individu encara no ha estat interrogat”, va dir en roda de premsa el cap de policia del districte sud-oest, Oyvind Aas, per a qui és “massa aviat” per a especular sobre el mòbil dels fets.

La policia noruega va rebre a les 18.13 hora local (16.13 GMT) un avís que un home armat amb un arc i fletxes es movia pel centre d’aquesta ciutat, i aquest va ser detingut a les 18.47, després que es produís una “confrontació”.

“Hi ha moltes escenes del crim. Aquesta persona s’ha mogut per una gran zona del centre on s’han comès actes delictius”, va afirmar Aas sobre el recorregut de l’agressor, que va entrar també en un supermercat.

Durant la persecució de l’individu, la policia va demanar als residents que no sortissin de les seves cases després de constatar que una persona havia estat ferida d’un tret amb una fletxa.

Diverses unitats policials, inclosos helicòpters i un grup d’especialistes antiexplosius, van ser mobilitzats i a causa de la grandària de la zona per la qual es va moure, s’espera que hi hagi activitat policial “tota la nit”, va assenyalar Aas.

La Direcció General de Policia ha activat una ordre temporal que tots els agents del país vagin armats, contra la norma habitual, encara que no hi ha de moment “indicacions concretes” que pugui haver-hi un canvi en el nivell d’amenaça terrorista del país, consta en un comunicat.

L’ajuntament de Kongsberg ha habilitat un centre d’acolliment per als afectats i mobilitzat a un equip de crisi per a afrontar la situació.

D’acord amb el tabloide VG, els serveis d’intel·ligència noruecs (PST) han estat informats dels fets.

“És una tragèdia, és horrible. Una no pensa que una cosa així pugui ocórrer en Kongsberg”, va declarar Kari Anne Sand, alcaldessa d’aquesta localitat de prop de 28.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia