Societat

La UAB prepara un pla de contingència per atendre les necessitats “urgents i inajornables” després de l’atac informàtic

El centre avisa que la situació es pot allargar “més temps del que desitjarien”

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha començat a preparar un pla de contingència per a cadascun dels àmbits per atendre les necessitats “urgents i inajornables” després de l’atac informàtic sofert. El centre sosté que cal planificar una transició fins a tornar a la normalitat plena i lamenta que la situació es pot allargar “més temps del que desitjarien”. “Volem donar les gràcies a tota la comunitat universitària per l’esforç, el compromís i la implicació que ha demostrat en tot moment aquesta darrera setmana”, ha apuntat a través d’un comunicat, on també ha valorat la feina del Govern, especialment aquella feta pel seu vicepresident, Jordi Puigneró, així com la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

La universitat diu que ja està disponible una primera versió de l’eina de triatge per detectar si els equips han estat afectats i s’aplicarà, en primera instància, als ordinadors portàtils del centre. Des de les administracions s’informarà del procediment que se seguirà mitjançant els SID’s dels centres i dels serveis centrals. Paral·lelament, els equips portàtils que hagin passat el procés i es detecti que han estat infectats, s’identificaran per tal de ser reinstal·lats.

La UAB també ha posat en marxa una xarxa wifi oberta (UAB-provisional) a la qual es pot accedir sense credencials, sense introduir el codi identificatiu ni la contrasenya. El recurs permetrà connectar-se a tota la comunitat universitària, a través d’aquells ordinadors portàtils que hagin passat el procés de triatge i no estiguin afectats pel virus.

Els especialistes també treballen per recuperar totes les aplicacions de Microsoft en un termini aproximat de dues setmanes. Això permetria la utilització del Teams com a plataforma de treball. “Com a institució no hauríem de fer servir plataformes alternatives, no corporatives, que no donen garanties d’autenticitat a l’alumnat i no tenen filtres de seguretat”, afegeix.

Al comunicat, la universitat també afirma que el pagament de les nòmines a les persones treballadores mai ha estat compromès per l’atac informàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia