Ciència

Grifols inaugura a Egipte la primera plataforma integrada de subministrament de plasma a l’Àfrica

Es tracta del primer projecte en la indústria del plasma que neix d’una aliança publicoprivada

Grifols ha inaugurat aquest dimarts a la ciutat del Caire (Egipte) la primera plataforma integrada de subministraments de plasma a l’Àfrica. El projecte, anunciat el novembre de 2020, és el primer en la indústria del plasma que neix d’una aliança publicoprivada.

Segons la farmacèutica, aquesta fita marca “l’inici d’una sòlida infraestructura al voltant del plasma que portarà a Egipte a arribar a l’autosuficiència, a banda de facilitar l’accés dels medicaments plasmàtics a tots la regió d’Orient Mitjà i l’Àfrica”. En aquest sentit, la ‘joint venture’ formada per Grifols i l’empresa pública National Service Projects Organization (NSPO) té previst construir i equipar fins a vint centre de donació de plasma a tot el país.

Les instal·lacions inaugurades aquest dimarts començaran a recollir donacions de plasma a partir del novembre. L’edifici ocupa dues plantes i inclou un laboratori d’anàlisi per al cribratge de plasma, així com una àrea per a ‘The Grifols Academy’, un programa de formació professional continuada dirigit als treballadors de l’empresa.

Un cop es completi la construcció dels vint centres, la multinacional catalana preveu que la infraestructura al país egipci tingui capacitat per recollir un milió de litres de plasma a l’any.

Pel co-conseller delegat de Grifols, Víctor Grífols Deu, la inauguració del centre al Caire és “un primer gran pas cap a l’autosuficiència de plasma a Egipte”. “La nostra aliança és un model que canviarà significativament la forma en com es conceben, es construeixen i es gestionen les infraestructures relacionades amb el plasma en el futur, permetent una major disponibilitat de medicaments plasmàtics”, ha afegit.

La ‘joint venture’ que gestionarà els centres està controlada en un 51% per l’empresa pública NSPO i en un 49% per Grifols. Fins que les instal·lacions no estiguin operatives, Grifols utilitzarà les seves plantes actuals per produir medicaments a partir de plasma recollit al país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES