Societat

Els Castellers de Vilafranca coronen els primers castells de la gamma alta de 8 de la represa

La plaça de la Vila s’omple en la primera diada castellera sense restriccions

Els verds descarreguen el 4 de 8 amb l’agulla, la torre de 8 i el pilar de 6 però el 3 de 9 amb folre queda en intent

Els Castellers de Vilafranca han coronat aquest dilluns les primeres construccions de la gamma alta de 8 que es veuen des de l’esclat de la pandèmia: un 4 de 8 amb agulla i la torre de 8 amb folre. Els Verds, però, no han pogut descarregar el 3 de 9 amb folre, l’objectiu que s’havien fixat per a la seva diada i un castell que no completen des de novembre de 2019.

Amb tot, es referma com la colla en millor estat de forma, anotant-se l’actuació més destacada de la represa castellera.

La capital de l’Alt Penedes ha viscut avui una Diada de Tots Sants amb la plaça de la Vila plena com en una diada normal abans de la pandèmia, sense restriccions i amb un ús desigual de la mascareta per part del públic. La jornada ha tingut el cartell de colles convidades habituals: els Castellers de Sants, els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

Els Castellers de Vilafranca han obert plaça amb el 4 de 8 amb l’agulla i a la segona ronda, han intentat l’anunciat 3 de 9 amb folre. Després d’un peu desmuntat, l’han tirat amunt. Mal quadrat de baix i tancat de dalt, el castell ha acabat fent llenya en el moment que es col·locaven la cassoleta i l’enxaneta. En acabat, la colla local encara ha pogut descarregar la primera torre de 8 de la represa i ha optat pel 4 de 8 en la ronda de repeticions i han tancat l’actuació descarregant el pilar de 6 -només l’havien carregat a Sant Cugat- i un vano de nou pilars de 4.

“El castell de 9 té el titular, però el de la primera ronda -4 de 8 amb l’agulla- ha estat el castell de la diada, els que entenem de castells sabem de la seva dificultat”, ha manifestat en acabar l’actuació el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, Cisco Benet. “Havíem assajat tots els castells, de riscs i d’agosarats no ho hem estat gens, però no ha sortit com voldríem, però la vida ho té això i seguirem treballant, estic content”, ha afegit el cap de colla.

Els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró han fet la mateixa actuació: 2 de 7, 5 de 7 i 4 de 7 amb l’agulla. Per la seva banda, els Castellers de Sants han descarregat també el 5 de 7 -amb cinc incorporacions en el pom de dalt-, el 4 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7. En la ronda de pilars les tres colles han aixecat diversos pilars de 4 i els matalassers, un de 5.

Ha estat la primera diada castellera sense limitacions a Vilafranca del Penedès, després d’un Sant Fèlix restringit que va acabar amb un acte reivindicatiu. Hi han estat presents, des del balcó de l’Ajuntament, l’exconseller Jordi Turull i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga. Abans de l’exhibició castellera els Castellers de Vilafranca han nomenat socis d’honor de la colla Turull i la periodista i conductora del FAQS, Cristina Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona