Infraestructures i serveis

La Cambra vol reobrir el debat sobre el futur del Prat

Adverteixen que si no es fa res es tornarà a la saturació anterior a la pandèmia

Reclamen posar totes les opcions sobre la taula perquè l’aeroport pugui ser un ‘hub’ intercontinental de mida mitjana

Reobrir el debat sobre el futur de l’aeroport de Barcelona de forma transparent i amb totes les opcions sobre la taula. Aquesta és la reclamació que fa la Cambra de Comerç de Barcelona, que alerta que si no es fa res el Prat tornarà a la situació de congestió i mala qualitat del servei dels anys 2018 i 2019, es mantindrà com un aeroport de connexió intraeuropeu, es trobarà definitivament limitat per incrementar el seu tràfic intercontinental i continuarà facilitant un model de viatger de baix valor afegit. És per això que des de la Cambra defensen que cal anar cap a un model de gestió aeroportuària del segle XXI amb criteris de sostenibilitat i una òptima utilització de la infraestructura i l’organització de les operacions per evitar un creixement descontrolat.

L’objectiu seria convertir l’aeroport en un hub de mida mitjana que fomenti les connexions intercontinentals que interessen a l’economia, com els de Brussel·les o Viena. També reclamen la millora de les connexions amb els aeroports de Girona i Reus.

La presidenta de la Cambra, Mònica Roca, advoca per analitzar totes les opcions sense descartar-ne cap d’entrada. “Demanem a totes les administracions un debat informat sobre el futur de l’aeroport de Barcelona”, va manifestar ahir. Entre les possibilitats, assenyala la de permetre els enlairaments a través de la pista llarga del costat de muntanya, i valorar la configuració actual de les pistes que operen de forma segregada. Alícia Casart, directora d’Infraestructures de la Cambra, va assenyalar la necessitat de fer un nou estudi sobre l’impacte sonor que tindria la configuració amb pistes independents i estudiar mesures de mitigació del soroll com a alternativa a l’allargament de la tercera pista cap a l’espai natural de la Ricarda.

Roca va reiterar que la Cambra no defensa una opció concreta sinó la possibilitat de poder-les debatre totes amb tots els actors implicats.

LA FRASE

Demanem a totes les administracions un debat informat sobre el futur de l’aeroport de Barcelona
Mònica Roca
presidenta de la cambra de comerç de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia