Societat

Els amos de l’inflable de Caldes accepten un any de presó

El matrimoni també ha de pagar 5.400 euros de multa, segons la condemna per homicidi imprudent per la mort de la nena de 6 anys que va caure de l’atracció

Sis menors més van resultar ferits

El matrimoni que regentava el restaurant de Caldes de Malavella on va morir una nena de 6 anys i sis menors més van resultar ferits el 2017, ha acceptat una condemna a 1 any de presó i 5.400 euros de multa per un delicte d’homicidi imprudent i sis lesions greus, dictada pel jutjat penal 2 de Girona, segons es va difondre ahir. La sentència conclou que van cometre una negligència perquè l’atracció tan sols se subjectava amb dos dels ancoratges: “El tràgic accident va ser conseqüència directa de la inobservança de les mesures de muntatge, seguretat i supervisió.”

La fiscalia, les acusacions i la defensa van arribar a un acord que ha evitat el judici. Com que els acusats no tenen antecedents i es compleixen els requisits legals, no hauran d’entrar a la presó. “La voluntat era no haver de fer un judici que era terriblement dur per a tothom, sobretot per a les víctimes però també per als acusats, perquè una acusació per imprudència sempre comporta una realitat: que aquell que es troba acusat no volia que passés aquella tragèdia”, va explicar l’advocat de la defensa, Carles Monguilod, en declaracions a l’ACN.

Els acusats, que l’any 2017 regentaven el restaurant Mas Oller de Caldes, s’enfrontaven a una pena de 4 anys de presó i sis delictes de lesions per imprudència greu. La sentència aplica als processats un atenuant de reparació del dany perquè han consignat part dels diners per cobrir la indemnització per a les víctimes i les seves famílies, d’uns 640.000 euros. L’asseguradora que tenien contractada ha aportat 600.000 euros, el límit de la pòlissa. “Al final s’ha aconseguit una sentència justa, tot i que lamentablement mai es podrà reparar el tràgic dany causat a les víctimes”, va declarar Monguilod, que concreta que la condemna a què s’enfrontaven inicialment els acusats era de compliment i, amb la conformitat, no hauran d’entrar en un penal. En la mateixa resolució, el jutjat suspèn l’execució de la pena amb la condició que els processats no tornin a delinquir en un termini de 2 anys.

La sentència recull que pocs mesos abans de l’accident, el març del 2017, els acusats van decidir comprar un tobogan inflable amb el dibuix de Bob Esponja. En van pagar 3.000 euros. L’atracció, que no tenia cap etiqueta que n’identifiqués el fabricant, tenia un total de deu ancoratges, pesava uns 120 quilos i feia 5,2 metres d’alçària. L’acord entre els amos i el venedor va ser verbal. Com també les explicacions que ell va donar al matrimoni sobre com funcionava l’inflable. L’atracció “no tenia documentació oficial, manual d’instruccions”.

LA XIFRA

640.000
euros
és la indemnització a les famílies dels menors. El pagament ha suposat un atenuant per als acusats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia