Educació

Illa defensa el català com a llengua vehicular però no veu malament que s’imparteixi una matèria en castellà

El líder del PSC creu que el Govern ha de respectar les decisions judicials i que “s’equivoca” si es declara insubmís

El president del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha defensat que el català sigui llengua vehicular a l’escola però no veu malament que s’imparteixi una matèria en castellà. “No em sembla que això ataqui ni el model ni posi en risc el català a l’escola”, ha dit en una entrevista a ‘Ser Catalunya’ el dia després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la sentència que fixa un 25% en castellà a l’escola. Preguntat per la carta del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, als directors dels centres, Illa ha dit que el Govern ha de respectar les decisions judicials i que “s’equivoca” si es declara insubmís. De tota manera, no creu que la decisió judicial del Suprem “comprometi” que el català segueixi sent la “llengua central” a l’escola.

El PSC aposta perquè hi hagi “flexibilitat” i siguin els professionals de cada escola els que decideixin el seu projecte lingüístic “en funció de la realitat sociolingüística”. “Que a una escola de Santa Coloma de Gramenet, si ho creuen les autoritats del centre, es doni més relleu al català. I que un centre de Prats del Lluçanès doni més pes al castellà per una raó sociolingüística”, ha posat Illa com a exemples.

Segons ha dit el líder dels socialistes catalans, no li agrada parlar de percentatges i ha afegit que “no li sembla malament” que, a banda de l’assignatura de castellà, s’imparteixi una altra matèria en castellà. “No em sembla que ataqui el model que tenim ni que posi en risc el català a l’escola”, ha conclòs.

Illa ha explicat que si ell fos president de la Generalitat “acataria i respectaria” la sentència i defensaria l’escola en català. I de fet, després de parlar amb la ministra d’Educació ha augurat que la decisió del Suprem “no comprometrà” que el català segueixi sent la “llengua central” a l’escola, tal com diu que defensa el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia