Societat

El temporal afecta cultius d’oliveres i inunda camps d’arròs al Baix Ebre i el Montsià

Unió de Pagesos alerta que l’aiguabarreig pot facilitar la dispersió del caragol poma

El sindicat insta a reparar els camins i les infraestructures amb urgència i a fer una valoració ràpida dels danys

La tempesta d’aquest dimarts, amb molta acumulació d’aigua i que va ha anat acompanyada de calamarsa i de fortes ratxes de vent, ha malmès nombrosos conreus d’olivera, i ha inundat camps d’arròs al Baix Ebre i al Montsià.

El temporal ha trencat branques d’oliveres i garrofers i s’ha endut les olives que estaven a terra per a plegar. A l’Ametlla de Mar, una mànega de vent ha arrencat arbres de soca-rel i ha causat moltes destrosses a les explotacions.

El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha alertat que la inundació als camps d’arròs provoca un aiguabarreig que pot facilitar la dispersió de la plaga del caragol poma.

A més, la mànega de vent ha causat importants danys en tanques, camins, pistes forestals i accessos a les finques de l’Ametlla de Mar. Un esclafit que va sortir de la urbanització Roques Daurades, va travessar l’N-340 i l’antiga nacional fins al límit amb el terme del Perelló.

La valoració dels danys als camps d’arròs i les seves infraestructures encara no s’ha pogut fer de forma acurada. “S’intueixen desperfectes” però caldrà esperar uns dies per accedir a les finques.

En aquest sentit, el sindicat demana amb urgència que els ajuntaments reparin camins i infraestructures i que el departament d’Acció Climàtica faci “una valoració ràpida i acurada” dels danys per poder indemnitzar “de manera justa” la pagesia i aplicar mesures, com l’adequació de la fiscalitat de l’IRPF a les pèrdues que es comptabilitzin.

Pel que fa als cítrics, si no plou molt més i els camps s’eixuguen aviat, no es preveuen “problemes”. Tot i això, hi ha camps i finques inundades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia