Administracions

Un ciberatac afecta el sistema informàtic de la Generalitat

La incidència afecta el nus de comunicacions de l’administració i les aplicacions que en depenen

S’han activat les contramesures per part de l’Agència de Ciberseguretat catalana

El sistemes d’informació de la Generalitat que gestiona el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) han patit un ciberatac aquest divendres al vespre, segons ha confirmat el departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

En un breu comunicat a les xarxes socials, el govern explica que s’han activat les contramesures per part de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. De fet, cap a les deu de la nit ja s’havia restablert el funcionament del molts serveis afectats.

L’“atac” ha incidit en el nus de comunicacions de la Generalitat i les aplicacions que en depenen. Entre les pàgines que han resultats afectades per l’atac hi ha la mateixa pàgina web del govern o les de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, entre altres.


El vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha explicat aquesta nit en un missatge a les xarxes socials que la Generalitat ha patit un  “ciberatac de denegació de servei” que ha estat “quatre vegades més potent” que el del 9 de novembre de 2014. Puigneró ha destacat que algunes aplicacions de l’administració i les pàgines web de la CCMA han estat atacades “amb molta virulència”.

El conseller ha indicat que l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya treballa per restablir tots els serveis.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia