Educació

La UdG celebra 30 anys obrint-se a la població

La Universitat de Girona (UdG) celebrarà 30 anys aquest diumenge amb un acte obert a tota la ciutadania, a la plaça Sant Domènec. La festa brindarà una oportunitat per recordar i, també, per agrair la tasca de totes les persones que han format part dels orígens de la UdG, les que han fet aportacions per consolidar la institució i les que treballen pel seu futur.

L’acte començarà amb una actuació de la companyia de dansa aèria Estampades. Les ballarines interpretaran un fragment de l’espectacle Far. La festa de commemoració s’acabarà amb un concert vermut a càrrec de la Years and Years Band. El grup farà un recorregut per la història de la UdG a través de grans temes del pop, el rock i el funk, des de Nirvana fins a R.E.M., passant per Michael Jackson, Daft Punk o Guns N’ Roses.Aquest acte també servirà per plantejar quina ha de ser la UdG del 2051, d’aquí a 30 anys més. En aquests moments de canvi i de profunda transformació, la UdG ha de tenir presents nous elements per al projecte universitari; la innovació docent, la visió transversal i la superació de les fronteres entre les disciplines, una administració digital, una visió global de la internacionalització o un campus sostenible són algunes d’aquestes peces.La festa dels 30 anys iniciarà un seguit d’actes que tindran lloc fins a l’octubre del 2022, com ara una exposició commemorativa i una cursa esportiva.La Universitat de Girona és una institució robusta i consolidada. Amb nou facultats, més de mil docents i 15.000 estudiants, ha evolucionat respecte a la UdG del 1991. La UdG ha crescut i canviat però encara hi ha elements que la connecten amb els orígens. La proximitat, l’escala humana, la vinculació amb la llengua i la cultura catalanes, la relació amb l’entorn i el compromís social són ingredients d’abans i d’ara, ingredients comuns i perennes en totes les etapes de la Universitat de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia