Societat

La Bisbal del P. C/ del Doctor Robert. Altres actuacions

Els verds se superen

Els Castellers de Vilafranca es llueixen en la diada de la Mare de Déu d'Agost i estrenen el 5 de 8 amb l'agulla a la Bisbal del Penedès, on les colles de Valls –la Vella i la Joves– no van superar la prova

Verds juguen i guanyen. Els Castellers de Vilafranca van rubricar una magnífica actuació a la Bisbal del Penedès, amb dos castells de 9 pisos i el seu últim invent, el 5 de 8 amb l'agulla, un castell que l'any passat van estrenar a Reus i que ahir van completar per segona vegada al carrer del Doctor Robert. L'esperada diada de la Mare de Déu d'Agost, el duel a tres bandes, la diada cent per cent castellera... solament va tenir un color: el verd. Les colles de Valls no van superar la prova.

Els Castellers de Vilafranca van començar a marcar distàncies des de la primera ronda, en què van clavar un 3 de 9 molt bonic i especialment ben treballat pel pis de les quints, tres castelleres que saben molt bé el pa que s'hi dóna i que, per a la tranquil·litat dels qui defensen la causa per sota, els forçuts de la tropa, no en van deixar baixar ni una. La Colla Joves va arrencar amb el 5 de 8, la mateixa sortida que la Firagost. Una catedral molt maca. Per la seva banda, la Vella va obrir foc amb el 3 de 9, el que va ser l'inici i alhora el final d'una jornada que havia de ser la de la seva confirmació però que va acabar plantejant molts dubtes. Tot i que el castell no anunciava tempesta, a la descarregada, i de sobte, un quint va perdre la posició i l'estructura es va trencar d'una manera aparatosa.

En la segona ronda, els Castellers de Vilafranca van edificar el 5 de 8 amb l'agulla, un castell descatalogat (no apareix a la taula de puntuació) però que els verds volen reivindicar. Gustos a banda, la seva execució va ser tota una ostentació de domini de l'estructura del cinc, un detall important de cara a un possible 5 de 9 per Sant Fèlix. Vilafranca va rubricar una victòria inapel·lable amb el 4 de 9, que va descarregar al segon intent, i amb un pilar de 7 sense màcula. En aquestes magnituds, els verds van sobrats.

Amb la Vella fora de combat, la Joves tenia davant seu una gran oportunitat de superar la màxima rival, però els vermells no estan per tirar coets, com va quedar molt clar amb els dos intents desmuntats de 3 de 9 que, en tots dos casos, amenaçaven llenya. Ronda perduda. Arribats a aquest punt, la Vella resolia la segona ronda amb un 2 de 8 de circumstàncies i totes dues colles acabaven l'actuació amb un modest 4 de 8. Entre lesions i altres factors a considerar, fa la impressió, a hores d'ara, que la distància entre Vilafranca i les colles de Valls és certament considerable.

De totes maneres, cal no oblidar que l'any passat, la Vella sortia de la Bisbal pitjor que ahir i, quinze dies més tard, celebrava per Sant Fèlix un dels seus triomfs més sonats dels darrers anys. És el que té, això dels castells.


La

jornada


tarragona


12.30 pl. de les cols

Castellers de Vilafranca:

3/9f, 5/8a, id4/9f, 4/9f, P/7f

Colla Vella Xiquets de Valls:

3/9f(c), 2/8f, 4/8, P/5

Joves Xiquets de Valls:

5/8, id3/9f, id3/9f, 4/8, 2P/5


19 d'agost


Xiquets de Tarragona,
Colla Jove Xiquets de Tarragona,
Xiquets de Serrallo,
Castellers de Sant Pere i Sant Pau


Dissabte, 14 d'agost


Diumenge,15 d'agost

Recomanem

Vallmoll

Vella dels Xiquets de Valls:

3/8, id4/8a, 4/8a(c), 2/7, vano de 5

Xiquets de Reus:

2/7, id4/8, id4/8, id5/7, id5/7, P/5

Xiquets del Serrallo:

3/7, 4/7, 2/6, P/4

La Canonja

Nois de la Torre:

3/7, 4/7, 5/6, P/5

Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 5/7, 2P/5

Ivorra

Margeners de Guissona:

3/6s, 5/6, 4/6a, 3/6a, 2/6, vano de 5

El duel de Sant Magí serà apassionant

L'emblemàtica plaça de les Cols de Tarragona viurà dijous que ve una diada de Sant Magí apassionant, ja que les dues colles grans tarragonines aniran a la cita amb uns programes molt ambiciosos. Així, la Colla Jove –que està duent a terme curs notable– parteix com a favorita amb un programa que inclou el 5 de 8 i el 3 de 9, i que tampoc no descarta el 4 de 9. Però, atenció, que des de l'altra bàndol es vol presentar batalla, i és que els Xiquets de Tarragona també podrien dur a plaça el 5 de 8 i el 3 de 9, un castell que els matalassers fa dos anys que descarreguen per Sant Magí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES