Societat

La restauració diu que calen ajuts per valor de 730 milions

El gremi reclama 3.000 euros per cada treballador o autònom

Per a l’oci nocturn els 20 milions són “ridículs”

El Gremi de Restauració de Barcelona ha reclamat aquest dijous ajuts directes per al sector per valor de 730 milions d’euros. En un comunicat, l’organització assegura que la restauració necessita 3.000 euros per treballador o professional autònom i que no es discriminin les empreses mitjanes o grans. “S’ha de tenir en compte la mida de l’establiment i, per això, proposem que es prengui com a referència el nombre de treballadors i d’autònoms” per determinar els ajuts, explica el director del gremi, Roger Pallarols. El sector manté que la restauració catalana dona feina a 243.367 persones, segons el darrer informe del Ministeri de Treball, i que això suposa injectar-hi els 730 milions, a raó d’aquests 3.000 euros per treballador. El gremi també exigeix al govern espanyol que abandoni “el paper secundari que ha estat adoptant durant l’últim any i mig i imposi, amb consens o sense, una resposta unitària a tot el territori” que preservi la igualtat entre empreses i ciutadans. Segons Pallarols, és una “injustícia” que els restauradors barcelonins hagin de patir les restriccions “més severes de tot l’Estat” sense que, al seu parer, això hagi fet evolucionar millor la pandèmia respecte a altres territoris, mentre sectors econòmics com la restauració sí que se n’han ressentit.

Des de l’oci nocturn, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, assenyala que els 20 milions aprovats per compensar el tancament d’aquests dies és “ridícul“ perquè només per la nit de Cap d’Any calculen que les pèrdues superen els 75 milions d’euros. El sector es va reunir amb el govern per reclamar els 100 milions en ajuts pendents des del juliol i reclamar una nova línia de 100 milions més. Fecasarm presentarà dilluns un recurs contenciós-administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el tancament de l’oci nocturn i la resta de restriccions. En un comunicat, la patronal va assegurar ahir que demanarà una suspensió “urgentíssima” per intentar salvar la nit de Cap d’Any.

LA FRASE

És injust que els restauradors barcelonins pateixin les restriccions més severes de tot l’Estat
Roger Pallarols
director del gremi de restauració de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia