Societat

Docents estressats, pares contents

Les baixes dels mestres el primer dia es van cobrir amb personal de guàrdia

Les famílies confien en la vacunació

En un institut de Santa Coloma de Gramenet ahir van faltar onze professors, que es van contagiar de covid durant les festes de Nadal. El trasbals va ser majúscul, perquè les onze baixes es van haver de cobrir amb la resta de professors, en especial els que feien guàrdia. Educació, que sap els docents i els alumnes de cada institut que estan contagiats a través de l’aplicació Traçacovid, hi va enviar un substitut, però de la resta –que haurien de ser deu més–, encara no se’n sap res. Alguns professors van avisar que estaven contagiats, però encara no havien pogut aconseguir la baixa, perquè els CAP estan saturats. En un altre institut uns alumnes ahir tampoc van anar a classe. Van avisar que estaven contagiats, però com que havien tramitat l’avís de covid al marge de l’escola, de manera oficial el centre encara no en sabia res i, per tant, no havia pogut introduir les dades dels contagiats a l’aplicació Traçacovid. La sobrecàrrega de feina dels docents que estan treballant i dels equips directius que ho han de quadrar tot ja es preveu extraordinària, un fet que s’afegirà al cansament d’haver de fer classe amb mascareta i al fred que es passa (igual que els alumnes) a les aules, que s’han d’anar ventilant de manera constant tot i les baixes temperatures. Tot plegat genera nerviosisme en molts mestres i professors, la majoria dels quals encara no s’han posat la tercera dosi.

D’altra banda, els pares i mares, després de dues setmanes amb els fills a casa, ahir van viure amb satisfacció el retorn a classe. Coincidien que els fills s’han de poder “socialitzar”, i es mostraven segurs amb els protocols dels centres i la rapidesa de la vacunació.

La Victòria admetia certa desinformació. Ahir va portar la seva filla a l’escola de les Aigües de Barcelona i, davant l’agència ACN, explicava que durant les darreres setmanes s’havia fet un embolic amb la informació que s’havia donat i fins i tot va tenir por que no s’obrissin les escoles. En la mateixa línia es va expressar en Jordi, un pare de la mateixa escola que va recordar que compaginar la vida laboral amb les tasques domèstiques i els infants a casa no és senzill per a les famílies. “A l’escola estan millor”, va dir. Una altra mare, la Clàudia, opinava que “mentre tot es faci amb criteri, és bo que es retrobin amb els seus amics i que puguin tornar a les seves rutines”. I va apel·lar al sentit comú: “Mirem d’anar amb compte, sortir amb mascareta, mantenir la distància i cuidar-nos, però no és qüestió de tornar-nos bojos.”

En Cèsar, pare d’un infant també de l’escola de les Aigües, deia: “Hem passat les festes bé, no hem emmalaltit. Tret que hi hagi un brot molt greu, està bé que tornin a l’escola.” Molt pràctic, assenyalava: “Si pel que sigui ho agafen, serà una manera més d’immunitzar-se.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES