Ciència

La Comissió Europea subvenciona 13 investigadors que fan recerca a Catalunya

El Consell Europeu de Recerca concedeix 619 milions d’euros a prop de 400 projectes

La Comissió Europea ha subvencionat 13 investigadors que treballen en centres de recerca i universitats catalanes, segons ha indicat la institució.

En concret, 4 dels ajuts aniran a la Universitat Pompeu Fabra, 3 al Centre de Regulació Genòmica, 2 a la Universitat de Barcelona, 2 a l’Institut de Recerca Biomèdica, 1 a la Universitat Politècnica de Catalunya i 1 a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquest paquet d’ajuts forma part de la partida de 619 milions d’euros que el Consell Europeu de Recerca ha concedit a 397 investigadors novells en concepte de subvencions d’inici. Les subvencions tenen un import mitjà d’1,5 milions d’euros.

Les propostes seleccionades abasten totes les disciplines de la recerca, des de les aplicacions mèdiques de la intel·ligència artificial fins a la ciència de controlar la matèria mitjançant la llum o al disseny d’un règim jurídic per un màrqueting d’influenciadors honest.

El 43% de les subvencions s’han concedit a investigadores, una proporció superior al 37% del 2020 i que és, de fet, la més alta fins ara, segons apunta la Comissió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia