Societat

El MWC no s’arronsa davant l’òmicron i manté el calendari

Hoffman es mostra “determinat” a augmentar la presencialitat i només es plantejaria un canvi de plans si li ho demanessin les autoritats

El congrés espera 1.500 expositors a finals de febrer

El conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va anunciar ahir que la patronal de les telecomunicacions manté la intenció de celebrar el Mobile World Congress (MWC) sense canvis entre el 28 de febrer i el 3 de març. El certamen no vol recular davant la variant òmicron i es manté ferm en la voluntat de continuar creixent per mirar de recuperar les xifres d’opulència del passat després de dos anys de vaques magres.

“Moltes coses han canviat en aquest temps, però la nostra determinació de tornar a reunir el sector és infrangible. Animo a tots els membres de la nostra comunitat a donar-se suport mútuament, i també vull agrair personalment l’esforç de tots els líders empresarials que ara mateix estan planificant la seva assistència a Barcelona”, explicava ahir Hoffman mitjançant una carta oberta.

Cal recordar que va ser el propi sector de les telecomunicacions qui va girar l’esquena a aquesta fira de proporcions descomunals en dues ocasions. El 2020, quan esclatava la pandèmia, l’allau de cancel·lacions de les grans marques va propiciar-ne la cancel·lació i es va convertir en el primer símptoma de la pandèmia a Catalunya, mentre que l’edició del 2021 es va traspassar de finals de febrer a finals de juny a la recerca d’una situació epidemiològica més favorable. Tot i això, a l’estiu l’assistència de congressistes va ser molt més baixa del que era habitual històricament: en comptes de superar els 100.000 visitants es va quedar al voltant dels 27.000.

Ara, però, el MWC insisteix en la importància de reprendre l’activitat perquè “les circumstàncies actuals han fet que la connectivitat sigui profundament important”. Això fa que la GSMA no es plantejarà suspendre, ajornar o modificar l’esdeveniment, “tret que les autoritats ho indiquin”, segons va avançar ahir Hoffman.

Certament, la gran capacitat de contagi de la variant òmicron podria jugar en contra del MWC, que també té alguns factors que afavoreixen la recuperació de l’activitat. El primer i fonamental, la generalització de la vacunació, fins i tot amb tercera dosi, que en el moment del darrer MWC no estava ni de bon tros tan avançada.

El juny passat l’organització va arribar a un acord amb Quirón Salut per fer proves diagnòstiques a tots els assistents a un preu reduït. Per a l’edició d’enguany encara no s’han fet públics els detalls dels protocols de salut establerts, però tot fa pensar que els participants hauran d’acreditar mitjançant l’aplicació pròpia del congrés que o bé estan vacunats, o s’han recuperat de la malaltia o compten amb un test amb resultat negatiu.

Tot i que aquesta edició mantindrà el format híbrid i hi haurà part de l’activitat que es podrà seguir de manera telemàtica, els organitzadors recorden que al febrer esperen “més de 1.500 expositors i assistents registrats des de 150 països”.

El conseller delegat de la GSMA tancava la carta d’ahir fent referència a la relació amb la capital catalana, amb la qual la fira té contracte fins al 2024. “Barcelona és realment la llar del MWC i la seva atracció gravitacional és molt forta.”

LA DATA

28.02.22
Arrencarà
una nova edició del Mobile World Congress, que s’allargarà fins al dijous 3 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona