Societat

Un nou ‘park&ride’ a l’estació de Viladecans

Ja n’hi ha nou a l’àrea metropolitana per dissuadir d’entrar en cotxe a Barcelona

L’AMB i l’Ajuntament de Viladecans han posat en marxa l’aparcament d’intercanvi (park&ride) ubicat a l’exterior de l’estació de Rodalies del municipi, al carrer de la Tecnologia. El nou aparcament, el novè d’aquest estil impulsat per l’AMB, disposa de 155 places i funciona de dilluns a divendres de les cinc de la matinada a les onze de la nit. Per fer-lo servir els usuaris s’han de registrar al servei a través de l’app AMB P+R Aparcaments d’Intercanvi Metropolitans, i podran aparcar-hi gratuïtament el vehicle. Aquest estacionament, a banda de connectar amb la línia R2 de Rodalies, també permet enllaçar amb les línies L88, VB1 i VB2 del servei de bus metropolità.

“Aquest any 2022 seguim i seguirem impulsant la mobilitat sostenible i creant alternatives de mobilitat a la metròpolis. Seguim expandint la xarxa metropolitana d’aparcaments d’intercanvi. Facilitem opcions per connectar amb el transport públic”, exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

“A Viladecans, estem fent un esforç molt important per a la potenciació del transport públic. Ara, per exemple, s’està transformant la C-245 per millorar el transport per autobús i la mobilitat sostenible. Dins d’aquesta millora del transport públic, també hi ha el projecte de facilitar l’accés a l’estació del tren de les persones que venen amb vehicle privat. El park&ride afavoreix substituir el vehicle privat pel transport públic de forma gratuïta”, explica l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.

Amb aquesta nova incorporació, el servei d’aparcaments d’intercanvi metropolitans P+R ja està disponible en set municipis: Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol, Cervelló, Cornellà i Viladecans, amb un total de nou espais i 573 places d’aparcament. L’objectiu de l’AMB és arribar a les 1.500 places, segons recull el PMMU 2019-2024, el full de ruta de la mobilitat metropolitana.

El servei de P+R ja té 6.875 usuaris registrats, més de 6.100 dels quals són usuaris actius d’alguna de les zones d’aparcament en servei. L’AMB preveu properament fer un P&R a Sant Boi de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia