Medi ambient

Reuneixen més de 8.000 al·legacions contra els diferents macroprojectes energètics projectats a Ponent

La plataforma contrària i representants de municipis afectats s’han concentrat a la subdelegació del govern espanyol

La Plataforma contra els macroprojectes energètics de les Terres de Ponent, conjuntament amb alcaldes i representants polítics de municipis del Segrià afectats per aquestes infraestructures, s’han concentrat aquest dimecres al matí davant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida.

Els assistents han ressaltat la capacitat de resposta del territori i han explicat que s’han reunit unes 8.000 al·legacions contràries a aquests projectes, que preveuen la construcció de línies de molt alta o d’alta tensió que discorreran per diferents comarques lleidatanes per evacuar l’energia que generaran parcs solars o eòlics projectats, molts dels quals a l’Aragó.

La plataforma denuncia “la “poca transparència” dels projectes i l’afectació que suposaran en l’ecosistema i el paisatge. En aquest sentit, reivindica un model energètic “descentralitzat i sostenible” que permeti preservar l’estil de vida rural i l’activitat agrària i que, d’aquesta manera, contribueixi a combatre el despoblament del territori.

La concentració ha reunit membres de la Plataforma contra els macroprojectes energètics de Ponent i representants dels ajuntaments de Soses, Torrebesses, Llardecans, Sudanell, Montoliu de Lleida, Albatàrrec, Artesa de Lleida, Puigverd de Lleida, Lleida, Torres de Segre i Massalcoreig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia