Societat

La Salle porta a la fiscalia els abusos a la seva escola de Premià de Mar

Ho fa després que hagin aparegut noves víctimes de l’exprofessor del centre

Cambray diu que amb els presumptes abusos s’actuarà com sempre, investigant i portant a fiscalia si cal

L’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes (La Salle) ha comunicat aquest dijous a la fiscalia de l’Audiència de Barcelona l’aparició de noves víctimes de l’exprofessor de La Salle de Premià de Mar (Maresme) Jesús Linares perquè investigui si hi ha hagut comissió de delictes i estableixi responsabilitats.

L’advocat Carles Monguilod, que dirigeix l’assessoria jurídica de La Salle a Espanya, ha traslladat a la fiscalia la informació que avui publiquen ‘El Periódico de Catalunya’ i ‘eldiario.es’ amb el testimoni de set exalumnes de La Salle de Premià que relaten nous abusos presumptament comesos pel germà de la congregació Jesús Linares en els anys 70 i 80 en aquest col·legi.

La responsable de relacions institucionals de La Salle, Isabel Llauger, ha explicat a Efe que la institució de La Salle, en conèixer els fets per la premsa, ho ha comunicat a la fiscalia “perquè iniciï una investigació” i compti amb la seva total col·laboració per aportar tota la informació de què disposin amb la investigació que La Salle va obrir fa deu dies en conèixer les denúncies per abusos que va formular l’escriptor Alejandro Palomas.

També ha demanat a les víctimes d’abusos que es posin en contacte amb la institució de La Salle per poder verificar els seus casos, demanar-los perdó i establir possibles reparacions pel dany causat.

Posició d’Educació

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha expressat “tolerància zero” davant de les noves denúncies per abusos al centre La Salle de Premià de Mar. Cambray ha explicat que han tingut coneixement d’aquestes casos aquest dijous i ha afirmat que sempre que reben informació obren una investigació i, si cal, porten el cas a fiscalia. En aquest cas, set ex alumnes d’aquest centre han denunciat haver estat víctimes d’abusos sexuals durant els anys 70 i 80 comesos pel mateix professor acusat d’haver violat l’escriptor Alejandro Palomas. Cambray ha recordat que Educació va posar en marxa fa un any una unitat per recollir denúncies sobre qualsevol situació d’aquest tipus i que es fa acompanyament als centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia