Salut

Salut preveu que els contagis baixin entre un 30 i un 40% aquesta setmana

Argimon demana a la població que no deixi la vacunació de la dosi de reforç per l’últim moment

Adverteix d’un increment de sol·licituds per injectar-se la vacuna a les portes de Setmana Santa i l’estiu per viatjar

El Departament de Salut espera que aquesta setmana es redueixin els contagis de Covid-19 entre un 30 i un 40% respecte a l’anterior, una tendència que es preveu continuï les properes setmanes. Així ho ha indicat aquest dijous el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en roda de premsa al centre d’atenció primària Santa Rosa, de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), on ha presentat el programa per a la promoció d’una alimentació saludable i la prevenció i abordatge de les malalties en l’atenció primària i comunitària.

Segons ha indicat, les previsions de l’evolució de la pandèmia són favorables al descens de contagis després que la variant òmicron ha infectat moltes persones i ha suposat “un canvi de paradigma” en l’abordatge de la malaltia.

“Caldrà veure què passa a la primavera i a l’estiu”, però primer “hem de passar l’hivern i ja veurem com estem”, ha considerat el conseller.

A l’hora d’eliminar les mascaretes, que des d’aquest dijous ja no són obligatòries en espais oberts, on primer es retiraran a interiors serà “a les escoles”, ha assegurat Argimon, en una data que no es pot concretar ara com ara.

Quant a la possibilitat de reduir les quarantenes per Covid-19, que actualment és de set dies, a cinc, és una decisió que s’estudia en la Ponència d’Alertes del Ministeri de Sanitat i que haurà de passar també pel Consell Interterritorial del Ministeri de Sanitat i la Comissió de Salut Pública.

La reducció “s’ha posat damunt de la taula i s’estudia”, ha indicat el conseller de Salut, que ha apreciat que seria una mesura “ben rebuda” a les escoles, en la seva opinió. Les quarantenes per Covid van passar a ser de set dies (abans eren de deu) al final de 2021, en considerar el Consell Interterritorial de Salut que el període d’incubació de la variant òmicron és més curt, a pesar que la decisió es va prendre en plena sisena ona de la pandèmia i amb els contagis desbocats

Petició

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, demana a la població que no deixi la vacunació de la dosi de reforç pel darrer moment. Adverteix que el requeriment del certificat covid per moure’s per la Unió Europea pot generar un efecte crida a les portes de les vacances, principalment les de l’estiu però també les de Setmana Santa, i que a molts ciutadans els haurà caducat el document per aquestes dates. Assenyala que cal evitar que els sanitaris es trobin amb un pic de feina després de les darreres onades, fet pel qual demana que no es deixi la vacuna per darrera hora. Per aquest motiu, recorda que el termini de 5 mesos per a la dosi de reforç un cop passada la covid és una recomanació, i que es pot aplicar abans d’aquest termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia